Tänään: 12.07.2024

Factory by Lake

Päätoimittaja

Factory By The Lake -musiikkifestivaali Lohjalla

konsertti, lohja

Lohja valjastaa järvenrannalla sijaitsevan tehdasalueen kaksipäiväiselle musiikkifestivaalille elokuussa. Lavalla nähdään mm. Saara Aalto, Cledos ja Anssi Kela yhdessä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa.

Factory By The Lake eli FBTL-festivaali kokoaa Lohjan tapahtumatoimijat yhteen ja tuo kaupunkiin upean kattauksen Suomen tähtiartisteja. Lohja on ylpeä paitsi ainutlaatuisita matkailukohteistaan ja persoonallisista kahviloistaan, mutta myös tavasta tuottaa hieman erilaisia tapahtumia ja hieman erityisellä kulmalla.  Myös tämä konserttiviikonloppu jatkaa tätä kaupungille tunnuksenomaista toimintamallia. Vaikka artistit ovat Suomen huippunimiä, sovitukset tehdään yhdessä mainetta niittäneen Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa. Juuri tällaista keikkaa ei kokenutkaan konserttikävijä ole aiemmin kuullut!

Kestävä kehitys huomioidaan hyödyntämällä olemassa olevaa

Elokuun 23.–24. päivä Lohjan kaupunki kutsuu elämästä ja hyvästä musiikista nautiskelijat aivan keskustan tuntumassa sijaitsevalle Pitkäniemen alueelle Factory By The Lake -festivaaliin. Kestävä kehitys ja elämykset ovat vahva osa Lohjan kaupungin tekemistä. Tapahtumien osalta nämä on yhdistetty hyödyntämällä aluetta, joka poikkeaa sen perinteisestä käytöstä ja luo upean tapahtumamiljöön. Uskomattoman upea vanha tehdasmiljöö tarjoaa erittäin ainutlaatuiset puitteet aivan Lohjan keskustan tuntumassa vain 30 minuutin päässä Helsingistä.

Maksuton tapahtuma-alue

Myös tapahtumakonseptia katsotaan hieman uudella kulmalla. Tapahtuma-alue on maksuton ja täynnä ohjelmaa sekä mahdollisuuksia herkutella. Luvassa on siis vilkas päivä yhdessä perheen tai ystävien kesken upeassa ja mielenkiintoisessa ympäristössä. Ainoa maksullinen alue on tähtiartistien keikoille osoitettu halli, johon myydään lippuja erikseen. Unohtumatonta iltaa voi myös korostaa edelleen varaamalla omalle seurueelleen pöydän erilliseltä VIP alueelta.

Kestävyys ja saavutettavuus

Osa saavutettavuutta on kaupungin käytäntö järjestää tapahtumia erilaisissa ympäristöissä ja eripuolilla kaupunkia. Varsinaisella tapahtuma-alueella on paraatipaikalla fillariparkki, ja toivommekin, että festivaalivieraat saapuvat paikalle kevyen liikenteen väyliä hyödyntäen. Kauempaa tulijoille suosittelemme linja-autoliikenteen hyödyntämistä ja saapumista Lohjalle vaikka jo edellisenä päivänä. Majoitusvaihtoehtoja löytyy Lohjalta jokaiseen tarpeeseen ja niihin voi tutustua visit Lohjan nettisivuilla osoitteessa www.visitlohja.fi .  Lohjan linja-autoasemalta on festivaalialueelle lyhyt kävelymatka, ja säännöllisiä vuoroja tulee niin Turun kuin Helsingin suunnalta. Tapahtuma-alue on kauttaaltaan asvaltoitu, ja perille asti pääsee hyvin invataksilla. Muu kuin invapysäköinti tapahtuu kaupungin omaa pysäköinti-infraa hyödyntäen. Kierrätys tulee olemaan tapahtuma-alueella tärkeässä roolissa, ja mm. ruokatoimijoilta edellytetään kasvisvaihtoehtoja.

Paikka

Pitkäniemen alue aivan Lohjan keskustan tuntumassa. Sisäänkäynti festivaalialueelle tulee tapahtumaan Kotkantien päästä.

Liput ja hinnat

Tapahtuma-alue on maksuton ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Liput tähtiartistien keikoille myydään NetTicketin kautta: www.netticket.fi

Alustava ohjelma joka täydentyy kesän aikana (myös muutokset mahdollisia)

Perjantai 23.8.

  • Portit aukeavat klo 17
  • Ruokaa, ohjelmaa ja musiikkia ulkolavalla, jonne kapuaa mm. Voice Of Finlandin semifinalisti Marko Turunen
  • Klo 19–21: Saara Aalto – Musikaaleista uuteen maailmaan -konsertti yhdessä Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa. Kapellimestarina Jukka Untamala. Ohjelmistossa musikaalisävelmiä kuten iki-ihana West Side Story ja Antonín Dvořákin sinfonia nro 9, op. 95 “Uudesta maailmasta”.
  • 21–23: Ravintolat auki ja ilta jatkuu musiikin tahdissa.

Lauantai 24.8.

  • 11–15: Ohjelmaa lapsille ja nuorille yhteistyössä Nuori Lohjan kanssa. Vapaa pääsy.
  • 12–14: Harjulan nuorisobändit valtaavat musiikkiareenan. Vapaa pääsy.
  • 15–16: Cledos päälavalla.
  • 17–20: Trubaduuri Olli Hartonen ulkolavalla. Vapaa pääsy.
  • 20–22.30: Anssi Kela ja Lohjan Kaupunginorkesteri päälavalla. Vaihda viihteelle ja tule kuulemaan Anssi Kelan tuttua tuotantoa vuosien varrelta! Luvassa on ikimuistoinen ilta kaupunginorkesterin, Anssi Kelan ja bändin tahdissa.

Tervetuloa Factory By The Lake -festivaaliin järvikaupunki Lohjalle!