Tänään: 19.07.2024

Päätoimittaja

FC Länsi-Uusimaa ry:n juniorit menestyivät hienosti Kokkola Cupissa

Suomen toiseksi suurimmassa juniorijalkapallotapahtumassa Kokkolassa 21.7. – 24.7.2022 oli tänä vuonna mukana lähes 350 joukkuetta. Pahimpien koronavuosien jälkeen turnaukseen osallistui joukkueita jälleen myös ulkomailta. FC Länsi-Uusimaa ry:n P13 -joukkue osallistui Kokkola Cupiin kahdella ryhmällä. Toinen ryhmä pelasi P13 ykköstasolla 11 vs. 11 -sarjaa sijoittuen upeasti toiseksi ja toinen ryhmä pelasi P13 kakkostasolla 8 vs. 8 -sarjaa sijoittuen hienosti neljänneksi.

Kokkola Cupin tuliaisina toinen ja neljäs sija

13-vuotiaiden poikien ykköstasolla turnaus piti sisällään tasaisia pelejä ja isoja tunteita. Alkulohkossa joukkue liikutti palloa ketterästi ja maaleja päästiin juhlimaan useita kertoja. Omassa päädyssä puolustus ja maalivahti pitivät huolen siitä, että pallo ei päässyt livahtamaan maaliin kuin kaksi kertaa. FC Länsi-Uusimaan 11 vs. 11 -joukkue voitti oman alkulohkonsa ja kohtasi välierien jälkeen finaalissa toisen alkulohkon voittajan, Kokkolan Pallo-Veikot. Kotijoukkue KPV oli finaalissa parempi yhdellä maalilla, joten viime vuoden Helsinki Cupin toinen sija sai seurakseen nyt myös Kokkola Cupin toisen sijan ja turnauksesta lähdettiin kotiin hopeamitalit kaulassa.

Joukkue pelasi hyvin tasaisesti, eikä notkahduksia pelien välillä tullut. Jalka nousi vielä neljätenä pelipäivänä, vaikka oltiin pienellä peliryhmällä liikkeellä.

kertoo 11 vs. 11 -ryhmää valmentanut Ville Skogberg

Kesälomien vuoksi kaikki P13 -joukkueen pelaajat eivät päässeet turnaukseen mukaan, mutta mm. P10/11 -joukkueesta saatiin hyvät vahvistukset 2010 ja 2011 -syntyneistä pojista. P13 -kakkostasolla oli tänä vuonna mukana peräti 31 joukkuetta ja joukkue taisteli itsensä alkulohkosta kovien kilpakumppaneiden joukkoon välieriin. Välierissä joukkue oli kovassa iskussa ja pelasi ennakkoluulottomasti voittaen joukkueen toisensa perään. Palkintona hienosti menneestä turnauksesta oli neljäs sija yli 30 joukkueen joukosta.

Pojilla oli loistava tsemppi koko turnauksen ajan, ottaen huomioon, että puolet pelaajista oli 1-2 vuotta nuorempia, kuin vastustajat. Valmennustiimi on 120 % ylpeä jokaisesta pelaajasta. Kun pelaajat uskovat itseensä, he voivat saavuttaa mitä vain.

8 vs. 8 -ryhmää valmentanut Juha Anttalainen
11 vs. 11 hopeajoukkue. Kuva: Elina Johansson
Eturivi vasemmalta oikealle:
Javier Ojeda, Axel Dahlqvist, Lucas Helander, Konsta Skogberg, Luukas Koskela, Alex Parikka.
Takarivi vasemmalta oikealle: valmentaja Ville Skogberg, Eemil Johansson, Joona Gillberg, Luukas Malmgren, Emil Linjala, Vihtori Saukkola, Kauri Kaunisto, valmentaja Jerry Helander.
8 vs. 8 -joukkue valmistautumassa peliin. Kuva: Rami Heikkilä.
Eturivi vasemmalta oikealle:
Valmentaja Javier Ojeda, Aaron Anttalainen, Severi Virmavaara, Sami Suomi, Manu Liski, Aamos Kaarlela.
Keskirivi vasemmalta oikealle: valmentaja Juha Anttalainen, Kalle Salovaara.
Takarivi vasemmalta oikealle: Luka Parikka, Joona Heikkilä, Tatu Lehtovuori, Fabian Ojeda.

Futiskesän kohokohta on jalkapalloturnaus

Pelaajat odottivat innolla Kokkola Cupia ja yhteistä aikaa joukkueen kanssa. FC Länsi-Uusimaan peliryhmät kävivät kannustamassa toista ryhmää omien pelien välissä ja turnaus tarjosi pelien lisäksi pojille rentoa yhdessäoloa ja kivaa tekemistä. Juna- ja bussimatkoilla laulettiin karaokea, kuumana päivänä käytiin uimassa ja vapaa-ajallakin pelailtiin puistossa. Pelaajat kävivät myös turnausdiscossa näyttämässä tanssiliikkeitä muille joukkueille.

Parasta turnauksessa oli finaaliottelu ja tietenkin disco.

nauraa 11 vs. 11 -ryhmässä pelannut Luukas Malmgren

Kovin kauaa ei turnausmenestystä ehditä juhlia, sillä kausi jatkuu elokuussa. FC Länsi-Uusimaan P13 jatkaa pelejä Etelän kakkosessa ja P12 pelaa Etelän kolmosessa.