Galleria Luts & Taidelainaamo tuo lohjalaisten nähtäville ammattitaiteilijoiden teoksia ja näyttelyitä ympäri Suomea. Kaikki ovat tervetulleita katsomaan laadukasta taidetta näyttelyihin gallerian aukioloaikojen puitteissa. Näyttelyt ovat ilmaisia ja niitä voi käydä katsomassa niin useasti kuin haluaa. Suurin osa teoksista on myös myynnissä ja ostamisesta voi halutessaan keskustella galleria työntekijän kanssa. Tärkeintä meille on kuitenkin tuoda kuvataiteenkentän kulttuurielämyksiä lähemmäs länsiuusimaalaisia, ja koska galleria sijaitsee Lohjalla, tämä on mahdollisuus ennen kaikkea heille.

Mammu ja Pasi Rauhala: Jobba För Remonttia hääasuissa jo yksitoista vuotta

Taiteilijapariskunta Mammu ja Pasi Rauhalan yhteinen Kaiken se kestää -teoskokonaisuus nostaa arjen uudelle tasolle. Jo vuodesta 2013 Rauhalat ovat remontoineet Lohjalla sijaitsevaa taloaan hääasuissa samalla dokumentoiden työtään. Vuosien saatossa teoskokonaisuus on laajentunut dokumentoinnista videoiksi ja veistoksiksi.

– Projektimme on jokapäiväinen päätös seistä yhdessä rinnakkain, työskennellä yhdessä ja elää arkeamme yhdessä. Remonttimme ollessa kiihkeimmillään arki tuntui välillä raskaalta, kun lapsikin oli pieni. Tarvitsimme taidetta nostaaksemme arkea välillä uudelle tasolle. Näin projektimme sai alkunsa, Rauhalat kertovat.

Galleria Lutsin LUME-tilassa on esillä Rauhaloiden Kaiken se kestää -sarjaan kuuluva performanssivideo Jobba För vuodelta 2022. Videoperformanssi on lähtölaukaus vanhan tallin purkutyöhön.

Tänä vuonna Mammu ja Pasi Rauhala julkaisivat teoskokonaisuudesta valokuvakirjan yhdessä saksalaisen kustantajan Kerber Verlagin kanssa. Lutsissa on kirjasta esillä selailukappale, jonka avulla katsoja voi tutustua jo yli vuosikymmenen jatkuneeseen taideteoskokonaisuuteen laajemmin. Kirjaa voi myös ostaa galleriasta itselleen.

Mammun ja Pasin taloprojektin kuvien katselu saa aikaan jokaisessa katsojassa varmasti jonkinlaisia tunteita, aivan kuten taiteen pitääkin. Se, mitä ne tunnetilat ovat, ovat jokaisen katsojan oma asia.

Galleria Lutsissa  on esillä Vantaalaisen kuvataiteilija /taidemaalarin, Anu Eskelin, Moments – näyttely.

”Anu Eskelin – Moments” on herkkä ja voimakas kokoelma abstrakteja teoksia, jotka syntyvät taiteilijan tunteiden ja alitajunnan virtauksista. Eskelinin akryyliväritöissä tutkitaan muotoa, väriä ja liikettä ilman ennalta suunniteltua päämäärää. Teokset kutsuvat katsojaa löytämään omia tulkintojaan ja yhteyksiään alitajuntaansa, tarjoten samalla mysteeriä ja inspiraatiota.

Galleria Luts & Taidelainaamon Jemma tilan ottaa tämän näyttelyjakson ajaksi haltuun Taidelainaamon teokset.

Taidelainaamon teosten tavallista laajempi kattaus tuo esiin Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseuran taidelainaamotoiminnassa olevien jäsenten teoksia. Täältä voit käydä katsomassa vaikka sopivaa teosta sovitettavaksi kodin tai toimiston seinälle, edulliselle ja korottomalla kuukausimaksulla, joko vain kuukaudeksi, tai vaikka pysyvästi omaksi, kun koko summa on maksettu. Tule tutustumaan teoksiin tarkemmin! Galleria Luts & Taidelainaamo kutsuu kaikki taiteen ystävät tutustumaan näihin inspiroiviin näyttelyihin! Galleria avoinna ti-pe 13:30-18:00, la 10:00-14:00

Kommentoi kirjoitusta