Virkkalassa toimiva soitinliike Delta Sound ja sen omistaja Rami Heinonen on jälleen tänäkin vuonna järjestämässä liikkeen pihalle omaa puutarhakonserttia. Nyt kolmannen kerran järjestettävä Garden Fest on Heavy Garden Fest, aivan kuten viime vuonnakin.

– Sain niin paljon positiivista palautetta viime kerrasta, että päätettiin jo hyvissä ajoin taas kerätä porukka kasaan ja tarjoilla Virkkalassa livemusiikkia sieltä vähän raskaammasta päästä, kertoo Heinonen.

Ennätykselliset kahdeksan bändiä lavalla

Elokuun 5.päivä tuo Garden Heavy Festin lavalle peräti kahdeksan eri bändiä. Bändit tulevat Helsinki, Espoo, Turku, Salo ja Lohja akselilta, ja musiikkityyli pääsääntöisesti raskaampaa musiikkia.

– Tänä vuonna ehtii vielä ostaa lippuja etukäteen Delta Soundista Tietolantie 16:sta 22 eurolla, mikä on myös tapahtuman osoite. Bändit esiintyvät viime vuonna puutarhaan rakennetulla lavalla, ja lippuja saa todennäköisesti vielä portiltakin 25 eurolla. Bändit aloittavat soittamisen jo päivällä kello 13, ja musiikin soitto jatkuu alkuiltaan kello 21 saakka, jonka jälkeen halukkaat voivat siirtyä parin sadan metrin päässä olevaan ravintola Karanteeniin jatkoille.

– Tänä vuonna tapahtuman alkoholijuomatarjoilusta vastaa Virkkalan oma ravintola Karanteeni, ja ruokatarjoilut tulee hoitamaan Gatukeittiö 51, joka onkin uusi tulokas tapahtumassa, listaa Heinonen.

Raskaampi musiikki harrastuksena

Heinoselta kysyttäessä, että mikä saa hänet järjestämään tällaisen noin 200 hengelle maksimissaan suunnatun raskaamman musiikin livetapahtuman, vastaus on yksinkertainen:

– Koska se on minulle mahdollista. Meillä on puitteet tapahtumalle, meillä on yhteydet, joiden kanssa hommat toimivat. Live Toolin Tapio Luoma hoitaa äänentoiston, minä hoidan bändit, Karanteeni juomat ja Gatukeittiö 51 entistä paremmat ruokavalikoivat, joten näillä mennään nyt sitten kolmatta Garden Festiä.

– Monet viimevuotisista esiintyjistä buukkasi itsensä saman tien tällekin vuodelle ja uudet bändit tulevat kontaktiverkoston kautta. Kun bändit itse haluavat tulla takaisin, ja kuuntelijat halusivat uuden tapahtuman, niin nyt on sitten se kolmas Garden Fest tulossa.

– Isona tekijänä on tietenkin oma halu tarjota livemusiikkia, ja varsinkin heavymusiikkia pienessä mittakaavassa. Virkkalan Garden Heavy Fest on nimenomaan pieni, intiimi, kesätapahtuma, vaikka musiikki onkin raskaampaa ja kuunneltavissa on tällä kertaa musiikkia perinteisestä heavymusiikista deathmetalliin ja kaikkeen siltä väliltä.

Tapahtuman infot ja bändiesittelyt Facebookin tapahtumissa Garden Heavy Fest nimellä.

Entä tulee neljäs Garden Fest 2024?

– Ei pidä koskaan sanoa ei, mutta paljon riippuu kävijöiden kommenteista ja toiveista. Mikäli tämänkin jälkeen halutaan ensi kesälle uutta tapahtumaa, niin miksei. Sen näyttää sitten aika, kertoo Heinonen tulevaisuudesta.

Se on kuitenkin varma, että Delta Sound jatkaa musiikkilaitteiden myyntiä Virkkalassa. Samalla liikkeessä myös neuvotaan soittajia yrittäjän oman parhaan osaamisen kautta, ja jollei itse osaa vastata, verkostosta löytynee kyllä muusikko auttamaan.

– Olisi hienoa, jos paikalliset nuoretkin muusikoiden alut löytäisivät Virkkalaan. Kyllä meillä niitä siis käy nytkin, mutta enemmänkin saisi tulla moikkaamaan, kutsuu Heinonen vielä lopuksi.