Tänään: 12.07.2024

Garden Fest neljännen kerran Virkkalassa lauantaina elokuun 17.päivä

Päätoimittaja

Garden Fest neljännen kerran Virkkalassa lauantaina elokuun 17.päivä

lohja, musiikki, Virkkala

Virkkalassa toimiva Delta Sound -soitinliike ja sen omistaja Rami Heinonen järjestävät jälleen tänä vuonna oman puutarhakonsertin. Tänä vuonna neljännen kerran järjestettävä Garden Fest on saanut uuden ilmeen ja palannut raskaamman musiikin maailmasta rauhallisempaan tunnelmaan.

– Kun tuli mahdollisuus saada Pelle Miljoona esiintymään tänä kesänä, niin koko tapahtuma muotoutui hieman rauhallisemman musiikin pariin. Musiikin soittaminen aloitetaan kello 14 ja jatkuu aina kello 21 saakka. Siellä sitä ihmislapsi on onnellinen hyvän musiikin ja mukavien ihmisten parissa. Jos jano tai nälkä yllättää niin sekin on huomioitu, eli on grilliruokaa ja olutta ym. virvokkeita myynnissä. Esiintyjä lista on huikea kattaus ihan Suomen tunnetuimpia legendoja myöten ja muitakin ansioituneita artisteja/yhtyeitä, kertoo Heinonen.

Seitsemän bändiä lavalla

Elokuun 17. päivä tuo Garden Festin lavalle seitsemän bändiä, joista Pelle Miljoona esiintyy soolona. Hänen lisäkseen lavalla nähdään Koisjärven Disco, Markojuhani Rautavaara, J.Feeler 4 Wheels, Dirtygames, Metal Division sekä Tunnustuksia.

– Tänä vuonna ehtii vielä ostaa lippuja etukäteen Delta Soundista osoitteessa Tietolantie 16 hintaan 27 euroa. Bändit esiintyvät viime vuonna rakennetulla lavalla, ja lippuja saa todennäköisesti myös portilta 29 eurolla. Musiikki alkaa soida jo päivällä ja jatkuu iltaan asti.

Musiikki harrastuksena laaja-alaisesti

Kysyimme Heinoselta, mikä saa hänet järjestämään musiikin livetapahtuman noin 200 hengelle. Vastaus on yksinkertainen:

– Koska se on minulle mahdollista. Meillä on puitteet tapahtumalle ja yhteydet, joiden kanssa hommat toimivat. Menossa mukana ovat vanhaan varmaan tapaan Live Toolin Tapio Luoma hoitamassa äänentoiston, minä hoidan bändit, Sivujuonne juomat ja Gatukeittiö 51 ruokavalikoimat. KELMU hoitaa paikalle teltan ja Delta Sound myy ja huoltaa soittimet. Näillä mennään nyt tätä neljättä Garden Festiä.

Tavoitteena tarjota livemusiikkia

-Isona tekijänä on oma halu tarjota livemusiikkia. Virkkalan Garden Fest on nimenomaan pieni, intiimi, kesätapahtuma, jossa on tarjolla musiikkia laajalla skaalalla, kertoo Heinonen.

Kysyimme Heinoselta, tuleeko Garden Fest vuonna 2025?

– Ei pidä koskaan sanoa ei, mutta paljon riippuu kävijöiden kommenteista ja toiveista. Mikäli tämänkin jälkeen halutaan ensi kesälle uusi tapahtuma, niin miksei. Sen näyttää sitten aika, Heinonen pohtii tulevaisuutta.

On kuitenkin varmaa, että Delta Sound jatkaa musiikkilaitteiden myyntiä Virkkalassa. Liikkeessä myös neuvotaan soittajia yrittäjän oman parhaan osaamisen kautta, ja jos itse ei osaa vastata, verkostosta löytyy muusikko auttamaan.

– Olisi hienoa, jos paikalliset nuoretkin muusikon alut löytäisivät Virkkalaan. Meillä käy kyllä nuoria, mutta enemmänkin saisi tulla moikkaamaan, kutsuu Heinonen vielä lopuksi.

Heinonen on kaikkiruokainen musiikin suhteen,

– Itse kuuntelen monenlaista musiikkia ja olohuoneesta löytyy mm. intialainen sitar, sekä syntikat ja kitarat ja rummut. Eli harrastan hyvinkin erilaisia musiikkityylejä. Ja minusta on mukava, että joka vuosi on hieman erilaista musiikkia tarjolla, ehkä seuraavana vuonna voisi olla jazz, punk, tekno, se jää nähtäväksi.

Kommentoi kirjoitusta