Heinäkuu on ollut vuosikymmeniä se suomalaisten lomakuukausi. Yleisesti Euroopassa lomaillaan paljon myös elokuussa. Heinäkuu on se kuukausi, mikä näkyy monissa suomalaisissa kaupungeissa liikenteen vähenemisenä. Meillä Lohjalla tuhannet mökkiläiset käyvät kaupoilla ja liikkeissä täydentämässä varastojaan, mutta kuinka hyvin lohjalaiset yritykset osaavat kertoa tarjouksista kaikille näille mökkiläisille?

Kesällä grillataan

Ja vaikka mökillä voi kalastaa ja tehdä kaikkea kivaa, niin onhan se hyvä tietää, että esimerkiksi Lempolan K-Supermarketissa on herkkutorin tiski, josta saa tuoreet kalat ja lihat grilliin, jos oma kalaonni ei ole ollut aivan kohdallaan.

Esimerkiksi Googlesta haettaessa lohjalaisia ravintoloita, vastaan tulee www.lohjanravintolat.fi sivusto, joka esittelee muutaman paikallisen ravintolan sekä antaa linkin lounaslistalle. Samoin Googlesta löytyy hyvin kauppoja, jos osaa etsiä sanalla kauppa. Facebookista löytyy vastaavasti paikallisten liikkeiden tarjouksia Osta Lohjalta kanavasta ja parista muustakin, joten kohtuullisen hyvin on digialustoilta saatavissa tietoa Lohjan tarjonnasta. Ja jos vielä osaa hakea Googlesta tarkemmin, löytyvät sellaiset paikalliset sivustot kuten www.lempola.fi ja www.tynninharju.fi, jotka nekin näyttävät paikallisia tarjouksia siltä osin kuin alueen yritykset ovat mukana palveluissa.

Näiden digialustojen lisäksi myös tämä lukemasi lehti jaetaan joka viikko niille mökeille, joilla on postilaatikko, joten kesäisin lehti tavoittaa erilaisen kohderyhmän kuin muuten.

Kaupunki ei hiljene täysin

Se, että kesälomalla lähdetään matkalle tai mökille, ei tarkoita sitä, että kaupunki hiljenisi täysin. Esimerkiksi tänä vuonna Lohjan tori on lisännyt yhden aukiolopäivän viikolle ja tarjoaa nyt siis entistä enemmän mahdollisuuksia ostoksille torimiljöössä, ja vaikka samalla sitten vierailuja muissa Lohjan keskustan liikkeissä.

Lohjan torilta saat mukaasi vaikkapa kesän mansikat, perunat ja muut vihannekset, ja voit pysähtyä, vaikka kahvilla tai jäätelöllä, ja löytyy torilta myös nuorten pitämä vohvelikahvila.

Kesällä tapahtuu

Kesälehtemme ilmestyi 8.6. ja Lännen Helmi täysin maksutta luettavissa näköislehtenä verkosta lehtiluukku.fi palvelusta (numero 23/2022). Tuossa kesälehdessä luettelimme alueemme lukuisia kesätapahtumia, joita on paljon luvassa myös näin heinä-elokuulle, ja tässä lehdessämmekin joistakin niistä kerromme.

Näin lomasesonkina varsinkin Lohjanjärven rantojen palvelut vilkastuvat ja tarjolla on niin aktiviteettejä, löhöilyä kuin välipalaakin useammalta toimittajalta.

Ja jos tuntuu siltä, että ulkona on tullut vietettyä tarpeeksi aikaa, tai sattuu sateinen päivä, niin aina voi katsoa, josko keilahallilla olisi tilaa? Se on kuitenkin heinäkuussakin avoinna, ja mikäs sen parempi koko perheen kisa, kuin kierros Lohjan keilahallilla.

Kesällä myöskin urheillaan ja Lohjan keskuskentällä on useitakin ei lajeja eri päivänä omine kilpailuineen, kun jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo ja yleisurheilu pitävät kilpailuitaan ja kutsuvat sekä urheilijat että katsojat lomailtiin seuraamaan paikallista urheilua.

Mitä kesäloma tarkoittaa sinulle? Oletko mökkeilijä, vai riittäkö oman kodin sohva ja suoratoiston antimet, vai etsitkö seikkailuja esimerkiksi Lohjan kahdeksan luontopolun maastoista?

KO

Vastuullinen kuluttaminen

Kuinka paljon meidän pitäisi itse miettiä kaupassa käydessämme, sitä mitä vastuullinen kuluttaminen oikeasti tarkoittaa. Vai olisiko se lainsäätäjien ja markkinavoimien vastuulla, voi voiko markkinoita edes pakottaa toimimaan vastuullisesti, koska kuitenkin yritysten tavoite on tuottaa voittoa, eikä silloin voi tuottaa tavaroita myyntiin kaikkia ajatellen – esimerkiksi luksustuotteet saattavat olla vastuullisesti tuotettuja, mutta niihin ei kaikilla todellakaan ole varaa. Mikä sinusta itsestäsi ovat sellaisia asioita, joita vastuullisen kuluttajan pitäisi omassa kulutuksessaan ja arjessaan huomioida?