Lohjan Pyhän Laurin kirkko täyttyy kiiltävistä tinanapeista ja kuulaasta soinnista, kun Helsingin poliisisoittokunta astuu lavalle 9.12. klo 19.00 alkaen. Perinteisen joulukonsertin tarjoaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja isäntänä toimii poliisipäällikkö Timo Saarinen.  Poliisisoittokunnan joulukonsertit ovat olleet erittäin suosittuja ja tähän mennessä olleet ihan täynnä. Kirkkoon kannattaakin tulla ajoissa, että varmistaa itselleen istumapaikan. Konserttiin on vapaa pääsy.

Poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori työstää orkesterin konserttien ohjelmistokokonaisuudet ja niin myös joulukonsertin ohjelmisto on hänen käsialaansa: 

“Konsertin ohjelma on laadittu siten, että kappaleet ja laulut johdattaisivat ja rauhoittaisivat joulunajan tunnelmaan.  Monesti joulukonserteissa kirkon ulkopuolella ovat myös poliisihevoset toivottamassa kuulijat tervetulleiksi. Katsotaan saadaanko ne paikalle myös tänä vuonna.”

Sami Ruusuvuori

Helsingin poliisisoittokunta on sinfoninen ammattipuhallinorkesteri, joka konsertoi ympäri Suomea. Orkesteri tunnetaan monipuolisesta eri musiikkityylien osaamisesta. Konserteissa kuullaan musiikkia Mozartista tämän päivän rokkareihin. Tärkeä osa 43-henkisen orkesterin työtä ovat erilaiset valistuskonsertit. Tänä vuonna soittokunta on kohdannut 20 000 nuorta erilaisten valistuskonserttien kautta. 

Ruusuvuoren mukaan poliisisoittokunnan joulukonserteissa on ollut perinteisesti Suomen parhaimpiin lukeutuvia solisteja. Orkesterin edessä on nähty Jorma Hynninen, Lilli Paasikivi, Helena Juntunen, Mari Palo sekä Mika Pohjonen. Tänä vuonna näyttävää solistikaartia jatkaa upeaääninen sopraano Kaisa Ranta.

”Kaisan ja ison orkesterin esittämät joululaulut koskettavat, saavat kuulijalle joulumielen. Hienot sovitukset sekä tulkinnat saavat perinteisetkin joululaulut nousemaan uusiin ulottuvuuksiin”,  Ruusuvuori lupaa.

Kaisa Ranta