Siitä on nyt muutama vuosi kun Vihti Ski:stä ja televisiosta sekä laskettelurinteiltä tuttu Sami Uotila osti Hiidenlinnan. Paikan, johon liittyi tarina, mistä Sami tykkäsi heti alussa. Jos et ole koskaan kuullutkaan Hiidenlinnasta niin, Hiidenlinna on täysin ainutlaatuinen keskiaikaiseksi rakennettu kivilinna Somerniemellä, Kalevala-henkisessä ympäristössään. Hiidenlinna on somerolaistaiteilija Reino Koivuniemen ideoima ja itserakentama. 1990-luvulla valmistunut keskiaikaistyylinen rakennelma pihapiireineen sisältää jo itsessään lukuisia käsintehtyjä teoksia ja erikoisia yksityiskohtia. Linna sijaitsee perisuomalaisessa maisemissa Särkjärven rannalla.

Näiden vuosien aikana toimintamme on kehittynyt vuosi vuodelta ja viime kesistä oppineena olemme tänä vuonna rakentaneet oman ravintolan, josta löytyy myös ski-museo. Entinen, Hiidenlinnassa sijainnit kahvio ei riittänyt nykyiseen tarpeeseen ja uudella ravintolalla pystymme tarjoamaan perheille, senioreille, nuorille pareille ja yritysvieralle myös lämpimät ruoat, kertoo Uotila uudistuksista.

Seikkailupuistossa meillä on nyt yhteenä seitsemän rataa, jotka ovat laskettetermein nimetty väreillä ja kyllähän meiltä löytyy se mustakin rata, jonka läpikäyminen vaatii jo urheilullisuutta sekä uskallusta, kertoo Uotila (ks. video).

Seikkailupuiston sekä Hiidenlinnan taidenäyttelyiden ja talon itsensä lisäksi alueella on luontopolku ja pidempi kävelyreitti. Alueella on myös lapsille tekemistä ja tänä kesänä julkaistaan Hiidenlinnan oma satukirja ”Sisu saa linnan”, jonka on kirjoittanut Tiina Tikkanen ja kuvittanut Satu Ilmonen.

Satukirja on täysin fiktiivinen tarina, mutta sen tapahtumat sijoittuvat tälle alueella ja aikuiset saattavat hyvinkin löytää kirjasta tuttuja hahmoja, vinkkaa Uotila.

Uusien tilojen myötä Hiidenlinna pystyy tarjoamaan jatkossa kokoustilat 16-20 hengelle kabinetissa, ja kokoukseen voidaan yhdistää haluttaessa Hiidenlinnaa tai Seikkailupuistoa.

Kävelyreittimme saa tänä vuonna myös paljon lisää. Tuomme reitin varrelle ”pusukopin” ja rakkauden sillan, jonne rakastavaiset voivat jättää rakkaudenlukkonsa. Kävelyreitti sopii myös senioreille ulkoilureitiksi, ja sen kävelee noin 15-30 minuutissa. Hyvällä tuurilla kävelyreiltiltä näkee ohi käyskenteleviä hirviä ja peuroja – niin rauhallisella paikalla Hiidenlinna sijaitsee.

Sisumetsän Seikkailupuistossa pääset nauttimaan seitsemästä erilaisesta seikkailuradasta. Radat sopivat vauvasta vaariin ja ensikertalaisesta konkariin. Sinä päätät itse, kuinka kovan haasteen otat vastaan.

Hiidenlinnan ja Seikkailupuiston alue kehittyy asiakkaidensa toiveiden ja Sami Uotilan ideoiden kautta edelleen, tänä kesänä mennään tällä, ensi vuoden kehitysaskeleet nähtänee sitten tas vuoden päästä.