Hope Lohja kuuluu valtakunnalliseen HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry kattojärjestöön ja toimipisteitä on eri puolella Suomea yhteensä 20.

– Meitä on Lohjalla vapaaehtoisia on parikymmentä, suurin osa on säännöllisesti viikoittain hommassa mukana. Tehtäviä on laidasta laitaan, kiinnostuksen ja käytössä olevan ajan mukaan aina sovittavissa. Perustyönä eniten aikaa ja tekeviä käsiä vaativaa on lahjoitusten lajittelu ja hyllyttäminen. Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa voi aina ottaa sähköpostitse yhteyttä ja tulla tutustumaan toimintaan, kertoo Hope Lohja ry:n vapaaehtoinen Anna Laakso.

Kysyimme Annalta, miten avun tarvitsija voi saada Hopelta apua?

– Käytännössä apua tarvitsevan perheen huoltaja täyttää Hopen sivuilta löytyvän avunpyyntölomakkeen ja kertoo siinä tilanteensa ja lastensa avuntarpeen. Sähköisesti meille saapuva avunpyyntö käsitellään luottamuksellisesti ja mahdollisten tarkennusten jälkeen pyynnön perusteella etsitään ja pakataan kaikki tarvittava – toki varaston silloisen tilanteen mukaan. Kun apupaketti on valmis noudettavaksi, saa huoltaja siitä heti ilmoituksen. Yksittäinen perhe voi hakea apua Hopesta kaksi kertaa vuodessa.

– Tavoitteena on saada apua tarvitsevalle lapselle ja nuorelle mahdollisimman hyvin tarpeita ja toiveita vastaavat vaatteet ja jalkineet, jokaiselle pakataan aina myös hygieniatarvikkeita, kertoo Anna.

Hopen toimipiste avoinna kolme kertaa viikossa

Lohjan toimipiste Sibeliuksenkatu 3:ssa on avoinna vain asiakasperheille kolme kertaa viikossa ja silloin voi paketin eli käytännössä kassit noutaa. Lahjoituksia otetaan varastolla vastaan erikseen ilmoitettuina ajankohtina, niistä kannattaa aina tarkistaa päivitetyt aukiolot Hope Lohjan Fb-sivuilta tai Instagramista. Myös sähköpostilla voi lähestyä lahjoitusasioissa.

– Vähävaraisille lapsiperheille jakamamme vaateavun lisäksi tarjoamme myös resurssien mukaan harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, haluat lahjoittaa, ota yhteyttä sähköpostise lohja@hopeyhdistys.fi, vinkkaa Anna.

Hope Lohjan toiminta-alueeseen kuuluvat: Lohja, Vihti, Karkkila, Raasepori, Hanko, Siuntio ja Inkoo.

Prismassa lauantaina

Nyt Lohjan Prismassa lauantaina 9.3. klo 10–14 Hope ottaa vastaan kaikkien vuodenaikojen ulko-ja sisävaatteita (80 cm-XL) lapsille ja nuorille, lasten ja nuorten kenkiä, uusia hygieniatuotteita, pelejä ja leluja sekä vuodevaatteita ja pyyhkeitä. Lahjoitusten tulee olla puhtaita, ehjiä ja ajanmukaisia.

Hope ry

Hope auttoi vuonna 2023 valtakunnallisesti 9280 perhettä ja 22 342 lasta. Hope perustettiin 2009 ja nykyään se toimii Lohjan lisäksi 19 muullakin paikkakunnalla. Tilastojen valossa Suomessa jopa 150 000 suomalaislasta asuu perheissä, joissa rahat eivät riitä arjen tarpeisiin. Hopen kautta jokainen voi lahjoittaa oman summansa suoraan verkossa lasten ja nuorten tukemiseen.

Hope Lohja
Hope Lohja