Toukokuussa vihreät peukalomme saavat aikaan monenlaista näkyvää kasvukauteen heräävässä puutarhassa. Nyt on kuitenkin myös aika irrottautua hetkeksi pihatöistä ja ilmoittautua mukaan 20.6. järjestettävään Avoimet Puutarhat -tapahtumaan. Ilmoittautuminen jatkuu 24. 5. asti.

Avoimet Puutarhat järjestetään kymmenennen kerran ja sitä juhlitaan ympäri Suomea vierailemalla mielenkiintoisissa ja omannäköisissä puutarhoissa. Päivän yhteisenä eurooppalaisena teemana on: Opitaan yhdessä puutarhassa! Teemapäivänä puutarhat ovat avoinna klo 12–17. Etukäteen niihin voi jo tutustua tapahtuman verkkosivuilla. Samoilla sivuilla voi ilmoittaa oman puutarhansa mukaan luomalla oman profiilin.

Myös kotisohvalla

Yleisön pyynnöstä on mahdollisuus osallistua lisäksi Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versioon, jossa vajaan 10 minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta. Puutarhojen virtuaaliesittelyihin voi tutustua varsinaisen tapahtuman jälkeen heinäkuun loppuun asti. Videoesittely lähetetään WeTransfer-palvelulla osoitteeseen niina.oinonen@puutarhliitto.fi 1.6. mennessä.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa.

Puutarhaportin takaa löytyy kiinnostavia yllätyksiä ja uusia tuttavuuksia sunnuntaina 20.6.