Uusi konserttikiertue kiertää tänä syksynä 15 esityksen voimin konserttitaloissa ympäri Suomea. Lohjalle kiertue poikkeaa perjantaina 15.11. (Laurentius-Sali). Mambo Italiano -konserteissa italialaisten sävelten siivin tunnelmoivat Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg.

Illan aikana viihdytään suomalaisille rakkaiden, nostalgisten italialaisten laulujen parissa ja kuullaan hittejä eri aikakausilta, myös mm. maailmantähtien kuten Pavarottin ja Bocellin tutuksi tekemiä kappaleita. Luvassa on nostalgiaa ja romantiikkaa, ripaus italialaista temperamenttiakin. Mambo Italiano vie kuulijan myös vauhdikkaampiin tunnelmiin kepeiden italoiskelmien kautta. Konsertissa kuullaan ihastuttavia nostalgiakappaleita, mm. Kertokaa se hänelle, Maruzzella, Caruso ja Hopeinen kuu.

Metsäketo tunnetaan nimenomaan italialaisen musiikin tulkitsijana, ja nyt hän pääsee jälleen välittämään näitä hienoja säveliä yleisölle tämän syksyn kiertueella.

–Italialaiset kauniit melodiat ovat syystä säilyneet ja soineet ihmisten elämissä kautta historian, kertoo Metsäketo, joka on myös opiskellut laulua Italiassa.

–Illan ohjelmistooni kuuluvat mm. Chitarra Romana (Roomalainen kitara) sekä Parla Più Piano (Kun puhut rakkaudesta hiljaa). Mielestäni vanhemmissa sävellyksissä löytyy kauneutta ja syvyyttä usein aivan eri tasolla, kuin nykyajan musiikissa.

Musiikkikärpänen sai otteen Misicistä jo hyvin pienenä ja musiikkikasvatus tapahtui osaksi perheessä, jossa italialainen musiikki oli vahvasti läsnä.

–Valmistaudun innolla esittämään tunnettuja italialaisia kappaleita, joissa tunneskaala on laaja. Mukana on mm. riemua elämästä, kalastajakylän tunnelmaa sekä syvää rakkautta, hän kertoo.

–Tänä syksynä olen esiintymässä upeiden italialaisen sävelmien siivittämässä konsertissa. Olen saanut suurta inspiraatiota italialaisista laulajista ja iltaloiskelmiä on kuulunut aina omaan ohjelmistooni. On upeaa päästä jälleen tulkitsemaan suomalaisten rakastamia lauluja tänä syksynä, kertoo puolestaan Lundberg, joka on myös levyttänyt mm. Olavi Virran tutuksi tekemiä italialaisia kappaleita.

Liput: Ticketmaster / Lippu.fi.