J. Eskelinen tulee esiintymään veteraaninaisten kahvikonserttiin Lohjan seurakuntatalolle pe 18.5. klo 14 -15. Seuraavassa hän kertoo uudesta albumistaan Haulikkohäät.

(Kuva: Niina Stolt)

 

Pitkän linjan muusikko ja laulaja J. Eskelinen on julkaissut Pertti Jalosen tuottaman albumin Haulikkohäät. Levyä tehtiin pieteetillä. Kolme vuotta ehti kulua edellisestä suosikkilevystä Elämäni laulu, joka sisälsi sekä covereita että uusia kappaleita.

Uutta levyä on ollut tekemässä huippujengi. Jalosen lisäksi panoksensa sävellystyöhän ovat antaneet Esa Eloranta, Tapio Lauhamaa, Hannu Karjalainen sekä artisti itse. Myös sanoittajissa on Suomen huippuja, kuten Sinikka Svärd, Sana Mustonen ja Elina Tyni.

-Sanoittaessani Haulikkohäät-kappaletta sain idean tekstiin Jaloselta. Sanat syntyivät heti, kun kuulin sävellyksen. Vaikka olen huilisti ammatiltani, kirjoittaminen on ollut minulle aina luontaista. Teksteissä on usein jotain itsekin koettua. J. Eskelisen ja Anneli Mattilan dueton Ole siinä juuri noin -tekstistä tuli positiivinen ja valoisa, Tyni luonnehtii yhtä levyn suosikkikappaleista.

-Levyn aloituskappale on juuri tämä hivelevän kaunis Ole siinä juuri noin. Se kuljettaa kuuntelijan lempeästi levyn muihin tarinoihin, jotka käyvät suoraan sydämeen. Anneli Mattila lähti mielellään mukaan tähän kappaleeseen, kun sitä hänelle ehdotettiin. Sinkkujulkaisuna biisistä tulikin oitis hitti.

Kokonaisuutena albumin musiikillinen linja on puhdasta, suomalaisia miellyttävää kantrivivahteista iskelmää. J. Eskelinen kuvaa itse sitä sanoin ”kantrikitaralla höystettyä iskelmää”.Hänen ääntään on usein verrattu legendaarisen Kari Tapion ääneen, eikä suotta. Laulaja itse hieman kiusaantuu vertailusta.

-Samantyyppisiä ääniä on ollut aina ja tulee olemaan. En mielelläni vertaisi itseäni Kari Tapioon. Itse jään kuuntelemaan persoonallista solistia, vaikka kappale ei olisi kummoinenkaan, hän toteaa.

Tuottaja-säveltäjä Pertti Jalonen kehuu J. Eskelisen ääntä ja ammattitaitoa. Hänen kanssaan työskentely on ollut sujuvaa ja helppoa.

-Hän on erittäin musikaalinen artisti, jonka pitkä muusikkotausta näkyy ja kuuluu hänen tavassaan tehdä töitä. Hän omaksuu kappaleet todella nopeasti.

Tuotannossa on haluttu säilyttää suomalainen lämpö. Liian rouheaa menoa Jalonen vältteli. Lähestymistapa on kantri, muttei ihan perinteisessä mielessä. Tämä musiikki on juuri suomalaiseen makuun.

-Albumin kappaleet on tehty solistin äänen mukaan ottaen huomioon tarinan kaari ja rytmiset elementit. Biisijärjestyksessä edetään tunnelmasta toiseen. Kuuntelija ei kyllästy, kun edetään reippaasta suvantoon ja jälleen nousuun, Jalonen kuvailee.

Mitä mieltä laulaja itse on lopputuloksesta?

-Hyvä levyhän siitä tuli!

Tuotanto: S-Viihde 2018

J. Eskelinen ja Onnenkulkurit:
Risto Mattanen, kitara ja laulu.
Harri Raukola, rummut.
Ilkka Simonen, koskettimet, hanuri, laulu.
Harri Luiskari, basso, laulu