Lohjan Teatteri on jo vuosikausia pitänyt huolta lapsiperheiden näytelmätarjonnasta. Ja olemmekin aina olleet kovin innoissamme lastenteatterin tekemisestä. Katsojamäärät ovat kuitenkin jo vuosien ajan olleet laskusuunnassa ja siksipä pidämmekin seuraavan esityskauden ajan taukoa lastenteatterin tuottamisessa ja palaamme satujen äärelle taas vuoden kuluttua.

Mutta sitä ennen saatte nauttia teatterimme maagisesta sadun taiasta Tähkäpään seurassa.

Tämä hauska ja jännittävä näytelmä kertoo vanhemmista, jotka toivovat kovasti lasta ja sen saatuaan, joutuvat luovuttamaan tytön ilkeälle noidalle. Tärkeitä tähän aikaan sopivia teemoja ovat hyväksytyksi tuleminen, toisen mahdollisuuden antaminen, vaikka olisi tehnyt huonojakin valintoja ja sivutaan juonessa kiusaamiseenkin liittyviä teemoja eli kaikki tärkeitä, ajankohtaisia asioita ja oiva tapa on käsitellä niitä satujen kautta.

Tähkäpään tarinaan on sekoitettu Jorindan ja Joringelin hieno satu vangittuine lintuineen, jotta Tähkäpään tarinaan on saatu enemmän juonenkäänteitä ja syvyyttä.

Tämä Lohjan Teatterille varta vasten räätälöity klassikkosatu puhalletaan henkiin jälleen kerran huikaisevan hienon kantometsä lavastuksen ja satumaisten pukujen kera

Sukella satujen maailmaan. Tarjoa lapsille elämysmatka, jonka he muistavat pitkään!

Esityksiä tästä näytelmästä on vain 14, joten liput kannattaa hankkia ajoissa. Lippuja on varattu jo 1293.

Prinsessa Tähkäpää –klassikkosatu Lohjan Teatterissa 27.4.-29.5.2024

Kesto noin 1 h 45 min, sis. väliajan 20 min.

Liput: 15 €, ryhmät 14 € (min. 10 hlö.), https://www.netticket.fi/prinsessa-tahkapaa (myös väliaikatarjoilut) sekä Lohjan Teatterin toimistosta (Laurinkatu 50, av. ti-to klo 13-16 ja pe klo 13-15), teatteri@lohja.fi, 044 369 1499. Muut lipunmyyntipisteet: Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskus (Karstuntie 4), 040 188 6100,

Lohjan matkailupalvelukeskus (Laurinkatu 50, av. ark. klo 9-16), 044 369 1309. Lohjan ja Nummelan Prismat sekä muut NetTicketin myyntipisteet.

Lisätietoja: www.lohja.fi/teatteri

Työryhmä:

Ohjaus ja käsikirjoitus Grimmin veljesten sadun pohjalta: Sari Niinikoski Puvustus: Annukka Matilainen

Lavastus: Jyrki Kakko

Rooleissa:

Prinsessa Jorinda Tähkäpää: Aliisa Drozd

Noita Tuhkatukka: Helena Kontio

Häjyharakka: Jerry Savioja

Prinssi Joringel:

Joonas Frestadius

Koiraetsivä Murrinen:

Janne Lumme

Äiti Hilda:

Sara Ertek

Isä Hermanni:

Esa Koski

Sibel-satakieli:

Hertta-Maija Hirvonen / Enna Jordberg

Linnut:

Hilja-Orvokki Hirvonen, Hilma Laine, Katri Peterssen