Tänään: 13.07.2024

Lohjan teatteri

Päätoimittaja

Parisuhteet joutuvat koetukselle Lohjan Teatterin uutuudessa

lohja, teatteri

Parisuhteet joutuvat koetukselle Satu Rasilan käsikirjoittamassa Ilman sinua –draamassa, joka nähdään Lohjan Teatterissa 17.2.-28.3.2024. Viisi valovoimaista harrastajanäyttelijää marssittavat yleisön eteen elämän koko kirjon kuumista tunteista petoksen katkeriin kyyneleisiin, huumoriakaan unohtamatta.

Panu (Aivar Andrejev) ei halua Johannan (Sofia Lintula) kanssa parisuhdetta, mutta miehelle kelpaa parikin suhdetta, onhan hän samaan aikaan naimisissa Marin (Katri Tamminen) kanssa. Kuinka sotkuiseksi elämä muuttuukaan, kun rakastuu väärään ihmiseen?

Entä miten käy Johannan aviomiehen Patrikin (Jarno Brännfors), joka tuntee olevansa Johannan syrjähyppyjen jälkeen täysin hukassa oman elämänsä kanssa? Onko edes karttapalvelusta apua tässä tilanteessa?

Helppoa ei ole myöskään terapeutilla (Marja Koski), joka yrittää kysellä avioeron partaalla liitoksissaan nitiseviltä pariskunnilta, että ”Miltä susta nyt tuntuu?” Koski hyppää näytelmässä myös muiden sivuhenkilöiden saappaisiin.

Lavalla nähdään intohimoa, hulvatonta huumoria ja napakoita keskusteluja suhdekiemuroiden ristitulessa. Älykkäitä, suoria ja kipeitäkin keskusteluja keventää tarkkanäköinen huumori ja osuva tilannekomiikka. Vaikka uskottomuus järisyttää elämää, ei se ole loppu – paitsi ehkä vanhalle ja tutulle.

– Harvemmin törmää näytelmätekstiin, joka kuulostaa niin paljon eletyltä elämältä, että välillä tulee tunne kuin katsoisi dokumenttia eikä näyteltyjä kohtauksia. Ja juuri siinä piilee hyvän näytelmätekstin salaisuus, Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski mainitsee.

Vahva teksti saa kaverikseen lavastaja Jyrki Kakon loihtiman pelkistetyn tyylikkään lavastuksen ja puvustaja Annukka Matilaisen ajattomat puvut. Lisäksi videoilla luotu visuaalinen maailma tarjoaa puitteet erilaiseen teatterielämykseen, joka ei varmasti unohdu.

Ilman sinua nähtiin Turun kaupunginteatterissa suosittuna kantaesityksenä keväällä 2023. Esityksiä tästä näytelmästä on vain 13, joten liput kannattaa hankkia ajoissa. Lippuja on varattu jo yli 800. Lippujen ystävänpäivätarjoukset jatkuvat 14.2. asti.

Ilman sinua -parisuhdedraama Lohjan Teatterissa

17.2-28.3.2024

Kesto noin 2,5 h, sis. väliajan 20 min.

Liput: 22 / 20 €, ryhmät 17 € (min. 20 hlö.), www.netticket.fi/ilman-sinua (myös väliaikatarjoilut) sekä Lohjan Teatterin toimistosta (Laurinkatu 50, av. ti-to klo 13-16 ja pe klo 13-15), teatteri@lohja.fi, 044 369 1499. Muut lipunmyyntipisteet: Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskus (Karstuntie 4), 040 188 6100, Lohjan matkailupalvelukeskus (Laurinkatu 50, av. ark. klo 9-16), 044 369 1309. Lohjan ja Nummelan Prismat sekä muut NetTicketin myyntipisteet.

Lisätietoja: www.lohja.fi/teatteri

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Satu Rasila

Ohjaus: Sari Niinikoski

Puvustus: Annukka Matilainen 

Lavastus: Jyrki Kakko

Näyttelijät:Sofia Lintula, Aivar Andrejev, Katri Tamminen, Jarno Brännfors ja Marja Koski

Kuvateksti: Johanna (Sofia Lintula) ja Panu (Aivar Andrejev) ajautuvat kiihkeään, kiellettyyn suhteeseen Lohjan Teatterin uutuudessa Ilman sinua. Kuva: Sari Niinikoski