Ja itse asiassa koulussa voi piipahtaa vaikka vain itselle sopivina kertoina eli poissaolo ei haittaa ryhmän toimintaa. Saara Nikander ja Meri Rantanen vetävät harjoituksen vuoroviikoin, kokoontuminen tapahtuu aina keskiviikkoisin klo 18.00 Harjun kentän kuuluttamokopin luona. Siitä lähdetään noin kahden kilometrin alkuverkalle, jota seuraavat venyttely- ja tekniikkaosuudet.

Harjoituksen lihasvoimaa ja hapenottokykyä kehittävä osio eli vedot jokainen tekee itselleen sopivalla vauhdilla ja kuormituksella. Usein ehditään vielä yhteiselle loppuverkalle, mutta se saattaa jäädä myös omatoimiseksi. Harjoitus kestää kokonaisuudessaan reilun tunnin.

Ilmoittautuminen tapahtuu Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden verkkosivuilla. Syksyn jakso koostuu kymmenestä kerrasta ja päättyy 8.12. Osallistumiset laskutetaan käytyjen kertojen mukaan. Juoksukoulusta saatua vauhtia voi hyödyntää esimerkiksi 20.11. alkavassa Lohjan Talvijuoksusarjassa. Siinä on viisi osakilpailua kuukausittain. Matkat (1–10 km) juostaan edestakaisina pitkin Hankotien kevyen liikenteen väylää. Lähtö ja maali sijaitsevat jäähalliportin kohdalla ja juoksut tapahtuvat Tynninharjun suuntaan.