Operart Jyrki Anttila on tuottanut jo vuotta vuotta operettiesityksiä ympäri maan kaikkiin parhaimpiin saleihin. Tuotannossa ovat olleet mm sellaiset operetit kuin Yö Venetsiassa, Luxemburgin kreivi, Mustalaisruhtinatar, Iloinen leski, Paganini, Viktoria ja hänen husaarinsa ja Kreivitär Mariza. Näistä Mustalaisruhtinatarta esitettiin kaiken kaikkiaan 70 kertaa, ja teoksen näki 45000 ihmistä.

Nyt Operart tuo Lohjalle suuren Operettigaalan, joka esitetään Laurentius-salissa keskiviikkona 11.10. klo 18.

Mikä operetti on?

Operetti on musiikkiteatterin laji, joka yhdistää klassisen musiikin, näyttämötaiteen ja usein myös tanssin. Se syntyi 1800-luvulla, ja se on kevyempi ja usein huumoripitoinen verrattuna oopperaan, josta se on saanut vaikutteita. Operetin kehityksen myötä eri maissa, kuten Ranskassa, Itävallassa ja Saksassa, on syntynyt erilaisia tyylisuuntia.

Operetti on taidemuotona erittäin hauska laji, ja siinä laulajalta vaaditaan erittäin hyvää laulutekniikkaa sekä lisäksi hyviä näyttelijäntaitoja. Opereteissa on paljon puherepliikkejä, jotka vievät tarinaa aina eteenpäin ja musiikissa on upeita soolonumeroita, duettoja ja hauskoja ensemblelauluja, joka tarkoittaa useamman laulajan yhteislaulunumeroita. Voidaan siis sanoa, että operetti on laulunäytelmä.

– Suuri operettigaala sisältää parhaimmat palat esitetyistä opereteistamme mm. Vait on huulet, Muistathan kai, Goodnigt, Kuumat suudelmat, Dein ist mein ganzes Herz, Sylvan laulu, Marizan laulu. Luvassa on varmasti vauhdikkaita yhteisnumeroita mm. Miesten marssi Iloisesta leskestä. Koko gaalan päättää mahtava potpuri Valkoinen hevonen operetista. Siitä ei vauhtia puutu, lupaa Jyrki Anttila.

– Kiertueen ensimmäinen Operettigaala esitettiin maaliskuussa Musiikkitalossa ja se sai mahtavan vastaanoton.

Tuttuja esiintyjiä

Konsertin solisteina toimivat Operartin opereteissa aina mukana olleet lohjalainen bassobaritoni Jouni Kokora, sopraano Tiina Vahevaara, sopraano Emilia Vesalainen ja lohjalainen baritoni Vikke Häkkinen, sekä sopraano Hannakaisa Nyrönen ja nuori tenorilaulaja Johannes Pessi. Lavalla kajauttelee upeasti myöskin lohjalainen sopraano Leena Reinman ja sopraano Senja Syrjälä. Pientä orkesteria pianon ääressä johtaa Maija Anttila.

– Olemme laittaneet loput liput myyntiin hyvällä alehinnalla 43,50 ja toivomme mahdollisimman monen lohjalaisenkin näkevän tuotoksemme.  Luvassa on unohtumaton ilta upean musiikin ja loistavien laulajien kera, lupaa Anttila.