Sunnuntaina 19.6. klo 16.00 Karjalohjan kirkossa soi, kun esiintymässä ovat Kanneljärven Virtuoosit solisteinaan Mari Kunnari (huilu) ja Pauliina Kallio (harppu). Kapellimestarina toimii Tuomas Törmi. Konsertin ohjelmassa on kaksi wieniläisklassisen musiikin helmeä, W. A. Mozartin konsertto huilulle, harpulle ja orkesterille C-duuri sekä L. van Beethovenin sinfonia n:o 5 c-molli, ”Kohtalonsinfonia”.

Vuonna 2020 vietettiin Ludvig van Beethovenin 250-vuotisjuhlaa, mutta koronarajoitusten takia konsertti pystytään toteuttamaan vasta tänä kesänä. Beethoven sävelsi 5. sinfonian vuosina 1804–1808. Lisänimen tällä sinfonialle antoi hänen ystävänsä. Beethoven oli nähnyt unen, jossa kuolema kolkuttaa hänen ovelleen ja oli sanonut ystävälleen sinfonian ensimmäisistä nuoteista, ”näin se kohtalo kolkuttaa ovelle”. Sinfonian syntyaikoina Euroopassa vallitsivat epävakaat olot, ja ilmeisesti noihin aikoihin Beethoven havaitsi myös ensioireet kuuroutumisestaan.

W.A. Mozart sävelsi konserton huilulle, harpulle ja orkesterille vuonna 1778 Pariisissa. Guisnesin herttua pyysi Mozartia säveltämään konserton, jonka hän voisi soittaa harpistityttärensä kanssa. Konsertossa on kolme osaa; Allegro, Andantino ja Rondeau (Allegro)

Konsertin solistit ovat pitkäaikaisia Lohjan musiikkikurssin opettajia. Mari Kunnari toimii Lohjan kaupunginorkesterin soolohuilistina ja opettaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa. Pauliina Kallio opettaa mm. Länsi-Uudenmaan ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistoissa, Sibelius-Akatemiassa ja Oulun konservatoriossa. Lisäksi hän soittaa freelancer-muusikkona monissa Suomen kaupunginorkestereissa.

Kanneljärven Virtuoosit on Lohjan musiikkikurssin yhteydessä konsertoiva sinfoniaorkesteri. Sen soittajat soittavat mm. Turun Filharmonisessa orkesterissa ja Lohjan kaupunginorkesterissa.

Konsertti toteutetaan Suomen kulttuurirahaston tuella ”Mestarit ja kisällit” -projektina ja yhteistyössä Karjalohjan seurakunnan kanssa. Ammattimuusikoiden lisäksi orkesterissa soittaa nuoria musiikin ammattiopiskelijoita.

Konsertin kesto on noin tunti. Lippuja voi ostaa NetTicketistä, Lohjantähden R-kioskilta ja tuntia ennen ovelta.


Huilisti Mari Kunnari ja harpisti Pauliina Kallio.