Näytelmäkerho Kässäri on jälleen valmistellut nauruhermoja kutkuttavan komedian teatterin ystäville. Tällä kertaa Kässän talossa sukelletaan villin lännen tunnelmiin, kun Kässälänkkäri saa ensi-iltansa lauantaina 16.11. kello 15.00. Muut esitykset pidetään su 17.11. klo 15.00, ma 18.11., ti 19.11., ke 20.11. ja to 21.11. kello 19.00 sekä la 23.11. kello 15.00 Kässän talossa Virkkalassa. Teatterinautinnon jälkeen saa paikattua myös kahvihampaan kolotuksen, sillä pullakahvit sisältyvät lipun hintaan.

Kässälänkkäri perustuu Martti Tulosen käsikirjoitukseen.

–Pikkuveljeni antaa tekstejään meidän käyttöömme. Tämän näytelmän hän kirjoitti alun perin helajuhliin Kuusjoelle vuonna 2006. Näytelmä kertoo karjanajosta ja tauosta preerialla, jolloin paikalle saapuu yllättäen kaksi intiaania, kertoo ohjaaja Antti Tulonen.

Ruoanlaitto on näytelmässä tärkeässä roolissa ja leirin huonoihin ruokiin kaivataan ratkaisua. Jossain vaiheessa käy niin, että karjanajokin joudutaan lopettamaan, mutta miksi? Entä miten sujuu saluunan perustaminen?

–Myös palkkionmetsästäjä ja hänen uhrinsa ovat paikalla, paljastaa Tulonen.

Tilannekomiikkaa ja yllättäviä tilanteita

Ella Tiainen on ollut mukana Näytelmäkerho Kässärissä siitä saakka, kun kerho sai alkunsa vuonna 2011. Janne Rautapääkin on kuulunut joukkoon kerhon historian puolivälistä lähtien. Tällä kertaa heille ovat valikoituneet intiaanien roolit.

–Ennen näytelmät ovat käsitelleet mm. kummituksia, junaryöstöä ja suomalaista maalaismeininkiä, mutta nyt on taas löydetty uusi aihe, villi länsi, Rautapää iloitsee.

–Näytelmä alkaa yhdestä päivästä preerialla ja päättyy parin vuoden päähän toiseen kohtaukseen. Kuten villissä lännessäkin oli, myös näytelmässä on paljon maahanmuuttajia. Siihen liittyen loppuratkaisussa on luvassa yllätys, hän jatkaa.

Naurua on luvassa kunnon annos.

–Kyllä tämä täyttä komediaa on. Tekstiin on kirjoitettu paljon hauskoja juttuja, kertoo Tiainen.

–Tilannekomiikkaa ja yllättäviä tilanteita. On kiva saada ihmiset nauramaan, sanoo Rautapää.

Tiainen kuvailee näytelmää nauruterapiaksi ja Rautapää lisää, että vielä enemmän siitä saa irti, jos tuntee historiaa.

–Meillä on ollut ainakin äärettömän hauskaa, joten luulisi, että yleisölläkin on, tiivistää Rautapää.

–Tässä on myös viittauksia edellisiin näytelmiin, joten ne nähneille löytyy vielä ihan omia vitsejä muiden lisäksi, lisää Tiainen.

Leena Syrjälahti (taka, vas), Eero Rantalaiho, Eeva-Maija Tallgren, Antti Tulonen, Nils Eklund, Eric Sundberg, Esko Mälkiä (etu, vas), Ella Malmi ja Janne Rautapää valmiina ensi-iltaan.

Jokaviikkoinen nauruterapia

Nauruterapiaa on ollut myös näytelmän valmistelu ja teatterin harrastaminen laajemminkin. Jokainen pääsee myös sanomaan oman sanasensa siihen, millainen näytelmästä tulee ja ideoimaan yhdessä.

–Harjoitukset ovat jokaviikkoinen nauruterapia, eikä harjoittelu käy puuduttavaksi, kun keksimme aina jotain uutta, että tehdäänkin näin eikä noin. Jokaisella on vapaus tuoda omia juttujaan mukaan, vaikka suunnilleen käsikirjoituksessa pysytäänkin, Tiainen Rautapää kertovat.

Luvassa on myös musiikkia ja laulua.

–Laulatamme myös yleisöä. Laulut ovat todennäköisesti tuttuja monille, Rautapää sanoo.

He rohkaisevat katsojia tulemaan reippaasti heti ensimmäisiinkin esityksiin, sillä aiempina vuosina on käynyt niin, että alussa penkkejä jää tyhjiksi, kun taas loppupään esityksiin joudutaan hakemaan lisätuoleja.

Kun villin lännen meiningeistä on selvitty, käännetään katsetta jo kevääseen. Rautapää paljastaa jo, että silloin Kässän talossa nähdään hänen tekstiinsä perustuva näytelmä. Mikäpä muukaan olisi parempi näytelmän aihe kuin virkkalalaiset.

Kässäri toimii Virkkalan Kulttuurin Ystävien siipein suojassa, kuten Tulonen asian muotoilee. Kässälänkkäri kestää reilun tunnin. Lippuvaraukset: 0400 475 180 tai Virkkalan Kulttuurin Ystävien verkkosivuilla.

SMS