Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Kaupunginorkesterin kevään ohjelma

kaupunginorkesteri, konsertit, musiikki

Lohjan kaupunginorkesterin kevätkausi on yhtä juhlaa! Vaikka Lohja 700-juhlavuoden tapahtumat jakautuvat myös syyskaudelle, on riemu mukana jo käsillä olevassa kevään ohjelmassa. Juhlien lisäksi ohjelmistoa teemoittavat solistivieraina pianistit ja laulajat. Lohjan kaupunginorkesteri tuo nautittavaksi kolme suomalaista superpianistia: Paavali Jumppasen, Olli Mustosen ja Emil Holmströmin sekä läpileikkauksen keskeisimpiin pianokonserttoihin. Jumppanen tuo mukanaan tammikuun pakkasetkin selättävän romantiikan kulmakiven Rahmaninovin 3. pianokonserton, ja Mustonen virtuoottista briljanssia vyöryttävän Saint-Saensin 2. konserton. Lohjan kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina toimiva Holmström jatkaa suurta ihastusta kerännyttä Mozart-sarjaansa kevään viimeisessä orkesterikonsertissa.

Laulajat puolestaan tarjoavat kattauksen musiikin kaikilta laidoilta, Straussin operettien pyörteistä ja kuoromusiikista aina tanssilavoille. Kevään lämmetessä laitetaan nimittäin tanssikengät jalkaan ja orkesteri suuntaa Lohjan seudun tunnelmallisilla lavoille musisoimaan. Suurta arvostelumenestystä saavuttanut laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen kokoaa folk-jazz suuntaisista luomuksistaan kokonaisuuden elämykselliseen Music Meets Magic -konserttiin, jossa musiikki kohtaa taikuuden täysin uudella tavalla.

Uusi vuosi ei komeammin voisi alkaa, kun ilmoille kajahtaa loistavien solistien tähdittämänä loppiaisen Strauss-konsertin valloittavat sävelet 7.1. Laurentius-salissa.

Sarjaliput keväälle

Keväälle 2023 Lohjan kaupunginorkesteri tarjoaa kaksi sarjakorttia; orkesterisarja ja kamarimusiikkisarja. Sarjakortilla säästät 10% yksittäisen konserttilipun hinnasta.

Keväällä 2023 orkesterisarjaan kuuluu neljä konserttia: Uuden vuoden wieniläiset 7.1., Rakastetut romantikot 26.1., Saint-Saëns ja Beethoven 15.2. sekä Mozartin seurassa 25.5. Kamarimusiikkisarjaan sisältyy kolme konserttia: Nuottihyllyn aarteita 20.1., Voces Intimae 2.3., ja Fagotti fokuksessa 14.4. Sarjaliput ovat myynnissä NetTicketissä sekä asiakaspalvelupisteissä. Musiikkiopiston oppilaille konsertit kuuluvat osana opetusta. Sarjakortin lunastaneille on luvassa myös teosesittelyjä ja taiteilijatapaamisia.

Lohjan kaupunginorkesteri on kaikkialla. Voit kohdata sen keskellä kaupunkia tai hiljaisella kylätiellä. Se soi pienissä ryhmissä ja suurena sinfoniaorkesterina. Se muotoutuu, taipuu ja joustaa tyylilajista toiseen. Sen koti on Lohjalla ja se kutsuu sinut kylään. Tervetuloa konserttiin!