Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Käytätkö sinä ammattilaista, vai teetkö itse ja säästät?

tee-se-itse

Muistatko vielä ne kaikki Tee-se-itse oppaat, joita sai ostaa kioskeilta ja kaupoista? Ne ovat nykyään saatavilla netistä ja esimerkiksi YouTube on täynnä erilaisia tee-se-itse videoita, kuinka paljon sinä teet itse ja säästät rahaa?

Ammattilainen osaa asiansa

Itse tekemisessä on hyvät puolensa, mutta vielä parempaa on käyttää paikallisia ammattilaisia tekemään heidän omia töitään. Useimmiten työn teettäminen ammattilaisella maksaa, mutta todennäköisesti myös lopputulos on parempi kuin itsetehty, ja parhaimmillaan luonasi käynyt ammattilainen on myös opettanut sinulle jotain uutta. Opettaminen ei välttämättä ole sisältänyt kaikkia hänen tekemiään töitä, mutta olet oppinut kuitenkin jotain uutta ja arvostuksesi ammattilaista kohtaa on kasvanut.

Tee kirjallinen sopimus

Onko sinulle käynyt joskus niin, että tilaamasi ammattilainen ei olekaan tehnyt hyvää jälkeä, päinvastoin? Tämäkin on täysin mahdollista ja siksi onkin hyvä aina sopia tarkkaa, mitä olet tilaamassa, millä hinnalla ja koska ja tehdä jo pienestäkin työstä kirjallinen sopimus. Sopimus voi olla täysin omin sanoin tehty, kunhan sen sisältää asiat mistä on sovittu, ja näin molemmilla osapuolilla on kirjallinen todistus siitä, mitä on tilattu. Ajallisesti se ei kauaa kestä, ja jos sitten jotain menee pieleen, tuo parin minuutin vaivannäkö maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Nykyisen internetin ja sosiaalisen median aikakaudella osaavan avun löytäminen lienee helpompaa kuin aikoinaan kun käytössä oli vain tutut ja puhelinluettelo, mutta onko asia oikeasti näin yksinkertaista? Olet varmaan huomannut, että kaikki tieto, mitä löydät internetistä ei välttämättä pidä paikkaansa, tai sitä ei ole päivitetty. Internet nimittäin on alustana sellainen, että periaatteessa kuka tahansa voi kirjoittaa sinne mitä tahansa, välittämättä totuudesta, joten aina kannattaa tarkistaa lukemansa mielellään jostain toisesta lähteestä, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä ensimmäisen lukupaikan kanssa. Internetissä kannattaa siis harrastaa pientä lähdekritiikkiä lukemaansa kohtaan.

Ykkös-Lohja on yksityinen, paikallinen kaupunkilehti, joka ilmestyy viikoittain Pohjois-Siuntion, koko Lohjan ja Nummelan alueilla ja kerran kuukaudessa laajennettuna vielä Vihdin kirkonkylälle ja Karkkilaan ja silloin lehteä jaetaan lähes 44 000 kotitalouteen. Lehtemme on siis kattavin paikallinen media, ja sillä saa laajimman kontaktipinnan alueen asukkaisiin, jos siis haluaa kertoa itsestään ja palveluistaan. Sosiaalinen media ja internet ovat myös hyviä mediakanavia, mutta vaativat aina käyttäjän kanavaan menemisen ja etsimisen, lehti sen sijaan jaetaan automaattisesti kotitalouksien postilaatikoihin.

KO