Kesäkuun kirjallisuusseminaarissa vielä tilaa

Lohjan jo perinteisessä kesäkuun kirjallisuusseminaarissa on vielä tilaa kirjallisuudenharrastajille. Kuudes seminaari on omistettu dekkarikirjallisuudelle ja se pidetään Åsvallassa (Nummentie 39) lauantaina 9.6.

Kuolema kutsuu kaupunkiin -kirjallisuusseminaarissa pohditaan dekkareita monelta kantilta. Päivän kestävässä tilaisuudessa dekkariasiantuntija, filosofian tohtori Paula Arvas valottaa aluksi dekkarikirjallisuuden käsitettä ja historiaa esitelmässään Mikä tekee dekkarista dekkarin? Sen jälkeen esiintyvät kirjailijat Jarkko Sipilä ja Matti Remes. Rikostoimittaja, kirjailija Jarkko Sipilä kertoo kirjojensa synnystä. Hänen tunnetuin hahmonsa on komisario Kari Takamäki, josta on ilmestynyt jo toistakymmentä teosta. Matti Remes puolestaan kertoo paikkakunnan merkityksestä dekkarin kirjoittamisessa. Remeksen  Ruben Waara selvittelee usein rikoksia Hangossa. Lohjalainen dekkariharrastaja, blogisti Kirsi Hietanen, kertoo intohimoisen dekkariharrastajan näkökulman kirjoihin. Improvisaatioryhmä Nasakan anti on Improvisoitu dekkari, joka kunnon dekkarin tavoin peittyy vielä salaperäisyyden varjoon. Mitä Åsvallassa tapahtuukaan iltapäivällä…?

Seminaari-nimityksestä huolimatta dekkaripäivää ei ole tarkoitettu juhlavaksi tilaisuudeksi, vaan kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille mukavaksi kirjallisuuspäiväksi. Tilaisuuden järjestäjinä ovat Hiiden Opisto, Lohjan kaupunginkirjasto, Lohjan Museo, Lohjan yleinen kulttuuri ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Dekkaripäivään voi ilmoittautua osoitteessa http://www.hiidenopisto.fi tai puhelimitse 019 369 1497. Osallistumismaksu on 20 euroa, lounas ja kahvi omakustannushintaan.