700 silmukkaa -neulekilpailun raadissa istuu Lohjan muotiguru Jaakko Selin. Kisaan ovat tervetulleita kaikki, jotka rakastavat Lohjaa ja neulomista. Treenit alkavat tammikuussa.

Nyt puikot heilumaan! Lohja täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Sen kunniaksi kaupunki ja Hiiden Opisto järjestävät 700 silmukkaa -neulekilpailun. 

Kilpailuun ovat tervetulleita kaikki, jotka rakastavat Lohjaa ja neulomista. 

– Sääntöjä on kaksi: neuleen pitää liittyä jotenkin Lohjaan ja se pitää neuloa käsin. Muuten mielikuvituksen voi antaa laukata vapaasti. Pyydämme neulojia myös kertomaan Lohjaan liittyvän neuleen tarinan, kertoo Lohja700 -juhlavuoden projektikoordinaattori Jenni Annanolli.

Kilpailua tuomaroi arvovaltainen ammattilaisraati: Lohjan oma muotiguru Jaakko Selin, Lankakauppa Vaudevillaa pyörittävä Urpuliisa Kuosmanen sekä Hiiden Opiston rehtori Anne Kotonen. Raati rankkaa parhaat neuleet finaaliin, jossa lopullinen voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä. 

Finalistien neuleet ovat esillä elokuun ajan Lohjan pääkirjaston Linderin-salissa, jossa voit myös äänestää suosikkiasi. Voittaja-neule palkitaan ja pääsee mukaan Lohjan museon Lohja700 -kokoelmaan. 

Neuleen valmisteluun on aikaa koko kevät. Kilpailuun osallistuvat neuleet tulee toimittaa toukokuun lopulla Hiiden Opistolle.

Treenit kisaa varten alkavat jo tammikuussa. Hiiden Opisto järjestää neulesuunnittelun ideointiworkshopin Laurentiustalolla lauantaina 21. tammikuuta klo 12-15.15.    

– Siellä käydään läpi suunnittelua hauskojen harjoitusten avulla. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa mukaasi paperia ja kyniä, erikokoisia neulepuikkoja ja jämälankoja tai muita koukulle taipuvia materiaaleja, kertoo Hiiden Opiston vararehtori Eija Terävä.

Toimita 700-Silmukkaa kilpailuun osallistuva neuleesi 22.5.-1.6.2023 Hiiden Opistoon, Kirkkokatu 6, Lohja. Ota yhteys vahtimestariin tuodessasi neuletta, puh.044 374 0000. Toimita neuleeseen liittyvä tarinasi myös sähköisesti osoitteeseen hello@mylohja.fi 1.6.2023 mennessä. 

700 silmukkaa -suunnitteluworkshop la 21.1. klo 12.00-15.15 Laurentiustalon käsityöluokassa, A-ovi. Osallistumismaksu 5€

Hiiden Opisto on aikuisoppilaitos, joka tuottaa ja edistää elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia, tukee persoonallisuuden monipuolista kehittymistä ja elämänhallintaa toteuttaen vapaan sivistystyön periaatteita Länsi-Uudellamaalla..