Lohjan kaupunginkirjasto on yhdessä muiden Lukki-kirjastojen kanssa julkaissut lukuhaasteen vuodeksi 2021 ilahduttamaan ihmisiä tapahtumaköyhänä korona-aikana. Haaste sisältää 50 erilaista haastetta siitä, miten voi hakea itselleen kiinnostavaa lukemista tänä vuonna.
Lukija saa itse päättää, lukeeko kaikki ehdotetut kirjat vai suorittaako vain osan haasteista. Joissakin kohdissa voi lyödä ne klassiset kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli osa kirjoista sopii useampaan haastekohtaan.

Kirjaston henkilökunnan laatimiin lukuhaasteisiin sisältyy mm. haaste lukea kirja, jonka nimessä sanat ovat aakkosjärjestyksessä, lukea kirja pelkästään kauniin kannen perusteella ja lukea kirja, joka on ollut kielletty jossain maassa. Kirjan voi myös kuunnella, mikäli se on saatavissa äänikirjana.

Lukuhaasteen suorittamiseen on aikaa vuoden 2022 tammikuun loppuun. Haaste on suunniteltu aikuisille, mutta sopii myös nuorille. Tarkoituksena on avartaa lukutottumuksia ja antaa ideoita erilaisten kirjojen löytämiseen. Jotkut haasteet saattavat johtaa lukijan piristävästi tämän oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Lukuhaaste-vihkoja jaetaan kaikissa kirjastoissa ja se löytyy myös kirjaston kotisivulta lukki.finna.fi. Haastekohtaan voi merkitä kirjan, jonka luki ja säilyttää listan muistona. Omia lukukokemuksia ja vinkkejä voi vuoden mittaan jakaa somessa tunnuksella lukkilukuhaaste2021. Henkilökunta auttaa mielellään kaikissa ongelmatilanteissa.