Kun Milla Revonkoski sai idean yhden naisen kikkailushowsta, hän tiesi, että tämä pitää katsoa loppuun asti. Show tarjoilee yleisölle Kikan suurimmista hiteistä kootun paketin.

–Luvassa on yhdeksän minuutin hittipotpuri, jossa on peräkkäin kahdeksan Kikan kappaletta. Tämä on menevä, pirteä ja mukaansatempaava potpuripaketti. Viihdykettä menneiltä ajoilta, kunnon disco ja poppi jytkettä, Revonkoski kuvailee.

Myös esiintymisvaatetukseen on panostettu, jotta se on kikkamaisen tyylin mukainen. Revonkoski vinkkaa, että show sopii hyvin erilaisten bileiden ja juhlien ohjelmanumeroksi vaikka häihin tai syntymäpäiville tai bändin lämmittelyksi. Revonkoski uskoo, että lyhyelle, menevälle ohjelmanumerolle on kysyntää monenlaisissa tapahtumissa.

–Katsotaan, mitä tämä poikii tulevaisuudessa. Kaipaako kansa vielä kikkailua? Luulen, että tällaisten pienten ohjelmanumeroiden suosio on nousussa, hän toteaa.

Ensiesiintymisensä kikkailu saa Virkkalapäivän esiintymislavalla lauantaina 15.8. kello 12.30. Kikkailua pääsee katsomaan samana päivänä myös Delta Soundissa Virkkalassa noin kello 19.00.

Idea Tralan revyystä

Idea yhden naisen kikkailushowsta sai alkunsa Teatteri Tralassa viime vuonna esitetystä pikkujoulurevyystä.

–Olen ollut kahdessa Tralan revyyssä mukana. Ohjaaja Jussi Salminen kysyi jo ensimmäisen revyyn yhteydessä, osaisinko esittää jotain suomalaista artistia. Hän ehdotti Kikkaa. Viime vuonna oli Kikan 30-vuotisjuhlavuosi ja silloin Kikka otettiin mukaan käsikirjoitukseen. Siitä se lähti ja esitin kolmen minuutin potpurin Kikan kappaleita, Revonkoski kertoo.

Revyy tuli ja meni, mutta Kikka jäi pyörimään mieleen.

–Jäin miettimään, pystynkö kehittämään ideaa eteenpäin ja kysyin revyyn käsikirjoittaneelta Arto Niemiseltä, tehtäisiinkö pidempi pätkä kikkailua ja lähdettäisiin sillä viihdyttämään ihmisiä.

Milla Revonkoski esittää hittipotpurin Kikan kappaleista. (Kuva: Peter Kavonius)

Kikka uskalsi olla räväkkä ja laittaa esiintyjänä persoonansa peliin

Revonkoski ei ole koskaan ollut varsinainen Kikka-fani, mutta Kikan kappaleita on tullut kuunneltua.

–Kuuntelin niitä aikoinaan paljonkin ja imitoinkin karaokebiiseistä Kikan laulua, mutta silloin se jäi siihen.

Nyt tilanne on toinen.

–Tuli fiilis, että tämä juttu pitää tehdä ja katsoa läpi. Kuin menisi kenkäkauppaan ja tietäisi heti, että nuo kengät minä haluan. Kikkailu tuntui heti omalta, kun lähdin suunnittelemaan sitä.

Mikä juuri Kikassa viehättää?

–Ihailen Kikan rohkeutta ja sitä, että esiintyjä pistää persoonansa peliin. Kikka teki niin. Hän oli myös edelläkävijä suomalaisten naisartistien joukossa. Hän oli hyvä esiintyjä, josta löytyi särmää.

Revonkosken kikkailu onkin kunnianosoitus Kikan uraa kohtaan.

–Kunnioituksella tätä on lähdetty tekemään ja vähän juhlistamaankin sitä, että meillä on ollut tällainen naisartisti, joka räväkkyydellään uskalsi viihdyttää ihmisiä ja mennä bändinsä kanssa eteenpäin.

Ajat ovat nyt hieman samankaltaiset kuin Kikan aikoina.

–Silloin elettiin lama-aikaa. Nyt on korona-aika, Revonkoski toteaa.

Kikkailun musiikista vastaa taustat toteuttanut musiikin monitoimimies Henri Leppä. Kikkailun voi tilata Länsi-Uudenmaan ja Salon alueelle. Kikkailua markkinoi Laura Palander (kviihdyttaa@gmail.com).

SMS