Nykyään Inkoon Degerbyssä kyläkahvilaa pyörittävä laulaja Kisu Jernström on kokenut menneen vuoden aikana kovia, mutta katsoo tulevaisuuteen kuitenkin positiivisena, ja tänäkin kesänä on vuorossa Possujuhlat lauantaina 24. heinäkuuta.

16.kerta peräkkäin pienessä kylässä tällainen tapahtuma on herättänyt kiinnostusta kauempaakin. Jokainen vuosi tapahtuma tehdään musiikin, hyvän fiilingin ja hyvän ruoan ympärille, jotta kaikilla olisi kivaa Possujuhlilla, kertoo Kisu.

Yhtenäkään vuonna ei ole ollut mitään ongelmia ihmisten kanssa. Tänä vuonna toivotaan, että koronarajoitukset eivät sekoita tapahtumaa, ja ihmiset uskaltavat tulla paikalle – tapahtumahan on täysin ulkoilmatapahtuma, jossa meillä on varmasti teknisesti erittäin upea lava ja äänentoisto.

Monet ehtivät puhua ja miettiä enemmänkin Kisun kunnosta ja voinnista. Lehdet kirjoittelivat, kuinka viime vuonna leikkaukseen mennessään lääkärit löysivät hänen kurkustaan syövän ja alkoi kova taistelu. Nyt syöpä on kuitenkin siltä osin voitettu ja voimaantuva Kisu jaksaa jälleen operoida kiireisenä kohti kesän tapahtumaa.

Tällaisen tapahtuman järjestämiseen menee valtavasti aikaa, ja onneakin aina pitää olla.

Johnny Logan Degerbyssä

Tänä vuonna Kisun onni on kesän pääesiintyjäksi tuleva irlantilainen Euroviisuvoittaja Johnny Logan. Hänen vanavedessään esiintymään tulee myös Jannike, joka julkaisee Johnnyn kanssa yhteisen levytyksen tässä kesäkuun alussa. Muita esiintyjiä ovat sitten Kisun oma Topmost sekä Easy, Eagles Tribute-kokoonpano.

Tuttu keikkamyyjä tarjosi mahdollisuutta ottaa Johnny esiintymään, ja pitkien neuvottelujen jälkeen päästiin yhteiseen säveleen, kiitos varmasti Johnnyn ja Janniken yhteinen projekti. Joka tapauksessa monellakin eri mittarilla Mr Loganin tulo Possujuhlille on iso asia. Meille mahtuu alueelle maksimissaan 1500 katselijaa ja ennätys on todennäköisesti Sillanpään esiintyessä Possujuhlilla noin 1200 katsojalle. Paljon riippuu säätilasta, ennakkomyynnistä sekä koronatiedottamisesta ja tilanteesta. Meillä on iso riski, mutta ilman riskejä ei myöskään tehdä mitään uutta ja isompaa, kertoo Kisu.

Kisu kertoo, ettei ollut aiemmin tutustunut Mr Loganiin, mutta heillä on yhteinen historia, nimittäin Kisu levytti Johnny Loganin euroviisuvoittokappaleen suomeksi 1980, jolloin Whats Another Year kappaleesta tuli Vuodet ohi käy.

Kesäkuussa täytetään pyöreitä vuosia

Nyt kesäkuussa Kisu täyttää 70-vuotta ja hänen Tiina-vaimonsa 60 vuotta. Pariskunta ei kuitenkaan aio vielä viettää varsinaisia juhlia vaan haluavat katsoa tilannetta syksyyn.

Haluamme, että tilanne rauhoittuu vielä lisää ja sitten katsotaan uudelleen, miten ja koska juhlat pidetään, kertoili Kisu.