Lohjan Harrastajanäyttelijöiden hersyvä naispoppoo Klassikko ottaa Varaslähdön 10-vuotisjuhlavuoteensa sunnuntaina 19.11. klo 17 ja järjestää koko illan konsertin ensimmäistä kertaa Laurentius-salissa. Varaslähtö-konsertissa esitetään Klassikon tuotantoa alkuajoista uusiin, ennen kuulemattomiin kappaleisiin. Yleisö saa kuulla muun muassa rakkauden kaipuusta, arjen katkeran suloisista haasteista ja aina niin ihanista paheista. Luvassa on nauruhermoja kutkuttavia lauluja naisen elämästä iloineen ja suruineen.

Klassikko on 2014 perustettu rempseä ja vauhdikas lauluryhmä, jossa on rapiat toistakymmentä naista. Ohjelmistossa on tuttuja pop- ja iskelmähittejä, mutta omin sanoituksin. Esityksissä ei näy kansioita, kylläkin keikkuvia lantioita. Parhaimmillaan tarjolla on ilmeikästä ja eläytyvää draamaa jopa satunnaisella stand up -komiikalla höystettynä. Kaikenlainen tiukkapipoisuus ja jäykkäselkäisyys jää  toimialueen ulkopuolelle. Tärkeintä on pitää hauskaa niin, että myös yleisö nauttii.

Klassikko on harjoitellut säännöllisesti helmikuusta 2014 lähtien. Keikkakokemusta on karttunut useista konserteista ja yksityistilaisuuksista sekä yhteiskeikoista Nasakka-improvisaatioryhmän kanssa. Puolenkymmentä vuotta sitten klassikkolaiset pääsivät myös Suomen Hauskin Tavis -tv-ohjelman finaaliin, jonka palkintorahoilla tehtiin konserttikiertue Fuengirolaan syksyllä 2019.
Korona-aika toi haasteita harjoitteluun, mutta vahva yhteishenki piti lauluinnon liekeissä, ja uusien kuorolaisten voimin Klassikko on entistä ehompana valmis toiselle vuosikymmenelleen.

Yhteisöllinen osallistuminen on aina ollut merkittävä osa Klassikon toimintaa. Lohjan kaupungin vähävaraisten kulttuurirahasto on tukenut Varaslähtö-konserttia ja mahdollistanut osallistumisen 40 lohjalaiselle viiden eri järjestön kautta. Yhteistyö ja tuki osoittavat, kuinka voimme yhdessä edistää tasa-arvoa ja kulttuurista monimuotoisuutta. Klassikon arvot korostavat, että kulttuuri ja taide ovat kaikkien oikeus ja ilo.

Klassikko tarjoaa lauluja naisen elämästä humoristisella kierteellä.
Klassikko tarjoaa lauluja naisen elämästä humoristisella kierteellä.

Klassikko: Varaslähtö, 19.11. klo 17. Laurentius-Sali (Kirkkokatu 6, Lohja)

Liput: osoitteesta www.netticket.fi/klassikko-varaslahto sekä Netticketin lipunmyyntipisteistä ja tuntia ennen ovelta.