Pääroolien esittäjät Rasmus Basilier (Bernardo, vas), Anna-Kajsa Edström (Anita), Vilma Eklöv (Maria) ja Birk Lerviks (Tony). (Kuva: Mona Salama)

 

Tänä kesänä West Side Story valtaa Raaseporin ulkoilmanäyttämön Leonard Bernsteinin ajattomilla sävelillä ja musikaalin huikeilla tanssikohtauksilla. Musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla 1957. West Side Story -elokuva valmistui neljä vuotta myöhemmin ja voitti peräti kymmenen Oscaria.

West Side Story on draamamusikaali, joka pohjautuu William Shakespearen tarinaan Romeosta ja Juliasta. Ensimmäisistä sävelistä viimeiseen hengenvetoon West Side Story on kaikkien aikojen ikimuistoisin musikaali ja suurin rakkaustarina. Tarina rakkausparista, joka pyrkii selviytymään vihan, väkivallan ja ennakkoluulojen täyttämässä maailmassa on mullistava, sydäntä särkevä ja aikamme tärkeimpiä musikaalisia draamoja. Musikaalin tarina ei ole vanhentunut vuosien aikana ja se on yhtä ajankohtainen nyt kuin 60 vuotta sitten. Maailmassa, jossa ihmisiä uhkaavat sodat ja terroristit, tarvitaan suvaitsevuutta ja inhimillisyyttä, jotta usko elämään säilyisi. West Side Story näyttää, miten vaikeaa on hyväksyä erilaisuutta, mutta se on kuitenkin mahdollista.

Marian roolissa nähdään Karjaalta kotoisin oleva Vilma Eklöv, joka asuu ja opiskelee musikaaliartistiksi Tukholmassa. Tonyn roolissa nähdään Karjaalla asuva Birk Lerviks. Anitaa esittää niin ikään Tukholmassa musikaaliartistiksi opiskeleva Anna-Kajsa Edström, ja Rasmus Basilier esittää Bernardoa. Riffin roolissa nähdään Emil Lillkung. Musikaaliin osallistuu noin 30 amatöörinäyttelijää ja seitsemän hengen orkesteri. West Side Storyn taiteellinen tiimi koostuu seuraavista henkilöistä: Ohjauksesta vastaa Sixten Lundberg ja kapellimestarina toimii Patricia Borgman. Lavastuksesta vastaa Petri Horttana, puvustajana toimii Saara Kantanen ja koreografina Annette Lundell.

West Side Storyn ensi-ilta on 28.6. ja esityksiä on 20 kappaletta aina 5.8. asti. Tämän vuoden uutuus on myöhäisiltanäytös, joka alkaa kello 21.00 tiistaina 24.7. Kohtaukset New Yorkin kaduilla vahvistuvat pimenevässä kesäillassa valotehojen avulla ja tarjoavat unohtumattoman elämyksen. Musikaalin esityskieli on ruotsi. Liput: netticket.fi. Tiedustelut: info@raseborg.org, puh. 019 241 5035.