Lohjalainen Taika Tenhunen on yksi niistä, jotka klassinen laulu on vienyt täysin mennessään. Tenhunen on pitänyt aina teatterista ja musikaaleista ja tykännyt esiintyä niissä. Hänet onkin nähty usein lavalla lohjalaisissa teatterituotannoissa. Klassinen laulu tarjosi kuitenkin vielä uuden ulottuvuuden harrastukseen ja vei Tenhusen operettien ja oopperan pariin.

–Tykkään tanssia, näytellä ja laulaa. Sitten tajusin, että haluan oppia klassista laulua. Opereteissa nämä yhdistyvät. Niissä on repliikkejä ja hauska juoni, mutta myös laulua. Operettikappaleet ovat todella hienoja, haluan päästä laulamaan niitä, Tenhunen kertoo.

Hän kannustaa muitakin tutustumaan operetteihin.

–Opereteissa on kepeää hauskuutta, joka sopii kaikelle kansalle, kuten kepeissä tv-sarjoissakin. Opereteissa on hassuja sattumuksia, huvia, romantiikkaa ja hyvää musiikkia, mutta myös draamaa ja vakavampia asioita.

Sitä Tenhunen ei kuitenkaan osaa sanoa, mikä juuri klassisessa laulamisessa kiinnostaa niin kovasti.

–Sitä olen itsekin miettinyt, että tämmöisen asian valitsin. Klassinen laulu vaatii kuitenkin jonkin verran työntekoa, jos sen aikoo oppia. Olen kuitenkin aina tykännyt laulaa ja sitten minulta kysyttiin, olenko miettinyt klassista laulua. Kun kerran tajuaa, että sellainen asia kuin klassinen laulu on olemassa, ei ole muita vaihtoehtoja, Tenhunen naurahtaa.

Haastavuutta siis löytyy, mutta samalla se palkitsee.

–On nautinto, kun voi tehdä musiikkia ja tehdä sen hyvin. Kun oppimisessa on kova työ, saa lopputuloksestakin enemmän nautintoa.

Harrastus on muuttunut jo astetta totisemmaksi, että Tenhunen opiskelee klassista laulua Turun konservatoriossa. Sieltä hän valmistuu ensi keväänä. Myös jatko-opinnot klassisen laulun parissa siintävät jo haaveissa.

–Tuntuu, että minulle oikea asia on löytynyt. Hymyilyttää silloinkin, kun stressaa, hän kertoo.

Taika Tenhunen ja pianisti Mikael Loponen palkittiin kolmannella sijalla B-sarjassa Helsinki Lied -kilpailussa viime lokakuussa. Tenhunen kertoo kilpailun olleen viimeisin projekti, jonka eteen hän teki paljon töitä laulun kanssa.

Teatterin kautta oopperamaailmaan

Tenhunen on monelle ennestään tuttu lohjalaisten teatterien lavoilta.

–Aloitin Teatteri Tralasta. Olin myös Vaahterateatterissa yhden kesän. Lohjan Teatterin näytelmissä olen ollut paljon mukana, hän kertoo.

Live-esiintymiset ovat erityisen lähellä Tenhusen sydäntä.

–Se on ihana, pyhä hetki. Rakastan sitä, että se show on siinä hetkessä silloin. Se on kaikkien yhteinen hetki, jota voi myöhemmin muistella onnellisena.

Jyrki Anttilaan hän tutustui laulutuntien kautta.

–Kävin Jyrkin laulutunneilla ja päädyin sitä kautta mukaan operetteihin.

OperArtin tuotannoissa hän on ollut mukana vuodesta 2019. Rooleja on kertynyt jo Mustalaisruhtinattaresta, Taipaleenjoki-oopperasta, Keivitär Marizasta, Iloisesta leskestä ja Viktoria ja hänen husaaristaan. Ensi kesänä vuorossa on Raatteentie-ooppera.

Tulevaisuuden unelmat ovat selvät ja Tenhunen aikoo jatkaa vastaisuudessakin klassisen laulun ja operettien parissa. Nykyään häntä opettaa konservatorion opetuksen lisäksi Hannakaisa Nyrönen.

–Tässä on kaikkea, mistä tykkään, kuten eri-ikäisiä ihmisiä, musiikkia, tanssia, laulua, live-yleisö ja yhdessä tekemistä, hän tiivistää.

SMS