Toimittaja

Kolme lohjalaisjoukkuetta karsii koripallon SM-sarjapaikasta

koripallo

Lohjalaisessa koripallossa eletään jännittävää syksyä, sillä peräti kolme juniorijoukkuetta karsii paikasta SM-sarjaan. Tasokasta koripalloa voi seurata Järnefeltin liikuntahallilla ensi viikonloppuna, kun alle 16-vuotiaiden poikien karsinta rantautuu Lohjalle.

Koripallo on Lohjalla nauttinut suosiota pandemiasta huolimatta. Vuosien työ ja kuluneen kesän tinkimätön harjoittelu on tuottanut tulosta, ja nyt 14-vuotiaat tytöt sekä 16- ja 17-vuotiaat pojat taistelevat paikasta SM-sarjassa.

”Pandemian jälkeen jo se, että saamme pelata ehjän kauden, olisi hieno juttu. SM-karsinnat tekevät kaudesta entistä kiinnostavamman. Taustalla on vahva juniorityö ja hyvä yhteishenki”, LoU Basketin valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen kuvailee.

Poikajoukkueiden varsinainen tavoite on selviytyä karsintojen kautta valtakunnalliseen I divisioonaan. Tyttöjen joukkueella on Iltasen mukaan mahdollisuudet jopa SM-sarjaan saakka – jos pelit kivikovassa eteläisessä lohkossa onnistuvat hyvin.

”Tytöt nappasivat viime viikonlopun avauspelissään hienon voiton HyPosta. Pojillekin karsinta on tärkeä näytön paikka, ja uskon kaikkien joukkueidemme tarjoavan katsojille hienoja urheiluhetkiä”, Iltanen pohtii.

LoU Basketin Emili Melnikova ajaa korille ohi HyPon puolustuksen. (Kuva: Tenho Ulmanen)

Naiset tähyävät sarjanousuun

Myös LoU Basketin naisten edustusjoukkue aloittaa pian sarjakautensa. Joukkue pelaa III divisioonaa ja tähtää sarjatason nostoon kauden päätteeksi.

”Naisten joukkue on uudistunut ja panostanut tähän kauteen enemmän kuin aiemmin. Haluamme seurana tarjota pelaajapolun juniorijoukkueista aikuisiin saakka, ja siitä syystä panostamme nyt naisten joukkueeseen”, LoU Basketin koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkila kuvailee.

Sarjapelit ovat käynnistymässä vielä osin koronarajoitteiden sääteleminä. Katsojille tämä tarkoittaa maskipakkoa Järnfeltin liikuntahallilla.

”Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia, mutta toistaiseksi edellytämme maskeja sekä noudatamme katsomossa turvavälejä. Meille on tärkeää tarjota turvallisia urheiluelämyksiä niin pelaajille kuin katsojillekin”, Kokkila toteaa.

MU16 SM-KARSINTATURNAUS LOHJALLA 18.–19.9

La 18.9.2021
Klo 11.00 HNMKY 2 – Korihait (peli 1)
Klo 14.00 LoU – Tampereen Pyrintö 2 (peli 2)

Su 19.9
Klo 11.00 peli 1 voittaja – peli 2 voittaja (peli 3)
Klo 14.00 peli 1 häviäjä – peli 2 häviäjä (peli 4)

Klo 17.30 peli 3 häviäjä – peli 4 voittaja (peli 5)