Toimittaja

Konsertilla tukea Apuomenan toiminnalle

Apuomena, konsertti

Apuomena ry järjestää 29.11. kello 19.00 Laurentius-salissa tukikonsertin nimeltä Sisulla ja sydämellä. Konsertissa esiintyvätHannu Lehtonen (laulu), Seppo Hovi (piano ja harmonikka) ja Jarno Kuusisto (harmonikka).

Apuomenan varapuheenjohtaja Marianne Lind kertoo konsertti-idean syntyneen siitä, että 30.11.2019 tulee kuluneeksi 80 vuotta talvisodan syttymisestä. Kun Apuomenan perustamista alettiin suunnitella vuonna 1995 (yhdistys perustettiin virallisesti vuonna 1998), mukana Lauri Leskisen kanssa yhdistyksen toimintaa ideoimassa oli useita lohjalaisia sotaveteraaneja.

–Ajattelimme, että nyt olisi hyvä ajankohta järjestää Apuomenalle tukikonsertti ja muistaa samalla veteraaneja. Musiikki yhdistää ihmisiä ja saa heidät liikkeelle, Lind sanoo.

Vaikka sotaveteraaneja muistetaankin, ei konsertissa esitetä vain sota-ajan musiikkia, vaan kattaus eri vuosikymmenien tunnettuja kappaleita.

–Hovi, Lehtonen ja Kuusisto esiintyvät paljon tällä kokoonpanolla, Lind sanoo.

Hovi viihdyttää yleisöä myös tarinankerrontataidoillaan sekä huolehtii konsertin juonnosta.

–Hän kertoo esimerkiksi kappaleiden taustoista, Lind avaa.

–Toivomme tietenkin suurta osanottoa konserttiin, hän toivottaa konserttiväen tervetulleeksi.

Musiikin lisäksi konsertin yhteydessä voi nauttia kahvion tarjonnasta.

Konsertissa esiintyvät Hannu Lehtonen, Seppo Hovi ja Jarno Kuusisto.

Tukea Apuomenan toiminnalle

Konsertin tuotoilla tuetaan Apuomenan toimintaa ja sen kehittämistä.

–Esiintyjille maksetaan pieni, nimellinen korvaus, joten he esiintyvät pitkälti talkoohengellä, Lind toteaa.

Hän kertoo, että Apuomenan alkuaikoina yhdistyksen toiminnassa korostui ikäihmisten auttaminen, kuten kaupassa käynti, ulkoilu ikäihmisten kanssa ja juttuseura. Sittemmin toiminta on laajentunut. Lind kertoo, että Apuomenalla on nyt käynnissä kolme hanketta. STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittaa kohdennetulla toiminta-avustuksella Kansalaistoiminnankeskusta, jonka toimintaa kuuluu mm. erittäin suosittu digineuvonta, sekä Laurentius-lähimmäispalvelua soittorinkeineen ja seniorikahvilatoimintoineen. Laurentiuksen toiminnassa on mukana noin sata vapaaehtoista, jotka käyvät mm. tapaamassa ikäihmisiä heidän kodeissaan.

Kolmas tuettu toiminto on TE-keskuksen rahoittama työvoimapoliittinen hanke Taidoilla töihin 2, jota Apuomena hallinnoi ja koordinoi. Siinä on tarkoitus auttaa pitkäaikaistyöttömiä työllistymään työkokeilujen kautta.

–Hanke on ollut erittäin hyödyllinen sekä työllistettäville että Lohjan kaupungille. Se on herättänyt paljon kiinnostusta etenkin tänä syksynä, jonka aikana moni pitkäaikaistyötön on hakeutunut mukaan, Lind iloitsee.

SMS