Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Konsertti Kässän taidetalossa

konsertti

Virkkalan Kulttuurin Ystävät ja Sibelius-Akatemia järjestävät konsertin Kässän taidetalossa sunnuntaina 18.3. kello 18.00. Konsertissa matkataan kahteen suuntaan: 1900-luvun alkupuolen Ranskaan ja Saksaan. Ranskalaisen Les Six -ryhmän uusklassinen sävelmaailma peilautuu konsertissa saksalaiseen, atonaaliseen ekspressionismiin. Konsertissa esiintyvät Lea Tuuri (viulu), Risto-Matti Marin (piano) ja Mathias Hortling (sello).

Tuuri on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja konserttimestarina mm. Yhdysvalloissa, Israelissa, Intiassa, Englannissa, Ranskassa, Itävallassa ja Italiassa. Yhteistyö säveltäjien, kuten Jyrki Linjaman ja Itzam Zapatan kanssa on poikinut sooloviuluteoksien kantaesityksiä. Tuuri tekee parhaillaan taiteellisia jatko-opintoja Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulutusyksikössä.

Marin on soittanut kansainvälisesti kiitettyjen soololevyjensä lisäksi myös kuudella kamarimusiikkilevyllä ja tehnyt lukuisia radionauhoituksia Yleisradiolle. Lisäksi hän on esiintynyt useimmilla merkittävillä kotimaisilla musiikkifestivaaleilla. Marin suoritti taiteellisen tohtorintutkinnon kunniamaininnalla Sibelius-Akatemiassa vuonna 2010.

Hortling on esiintynyt mm. Moskovan sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa.

Ohjelma 5 / 2 .