Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä huomaamatta nousevia koronalukuja. Korona ei todellakaan ole vielä nujerrettu, vaikka meitä suomalaisia rokotetaan koko ajan, ja se paljon puhuttu laumasuoja alkaa muodostua. Joissain maissa mennään jo kolmanteen tehosterokotukseen, mutta kun kaikilla ei ole vielä sitä ensimmäistäkään rokotepiikkiä.

Rokotevastaisuuttakin on maailmalla ja Suomessa ollut, mutta suurin osa ihmisistä on hyväksynyt, että rokotteen ottamalla saadaan todennäköisesti se paras mahdollinen suoja virusta vastaan.

Miksi sitten koroluvut nousevat, vaikka meitä rokotetaan? Olemmeko me väsyneet olemaan tarkkoja maskeista ja käsidesistä ja palanneet huolettomampaan aikaan, vai liittyykö nousseet luvut kesän tapahtumiin, joissa tuhannet ihmiset ovat olleet yhdessä paikassa.

Olemme periaatteessa oppineet elämään koronan kanssa, mutta myös huomanneet, että emme voi jättää varmuustoimia tekemättä – meidän tulee jatkaa käsien pesemistä ja maskien pitämistä edelleen – sekä oman että toisten terveyden vuoksi.

Virkkalapäivä

Tämän viikon lauantaina ollaan Virkkalassa viettämässä jälleen vuosittaista Virkkalapäivää. Virkkalapäivä tuo tuttuun tapaan kirpparimyyjiä Virkkalantien varteen ja tapahtumia Järnefeltin aukiolle ja tällä kertaa myös aivan keskelle Virkkalantietä, joka onkin välillä suljettuna. Sulun aiheuttaa kadulla pelattava käsipallo-ottelu.

Vaikka Virkkalasta on muuttanut monta yritystä pois ja siitä johtuen keskustasta löytyy tyhjiä liiketiloja, on Virkkalan keskusta yhä vilkas kauppapaikka. Parit elintarvikekaupat, ravintolat, kampaamot ja kahvilat pitävät palvelut aktiivisina, ja löytyyhän Virkkalasta vielä erikoisliikkeet kuten optikko, veneliike, ompelija ja monet muut palvelut.

Ota toiset huomioon

Kaikille Virkkapäiviin tuleville ja sinne myymään tuleville on syytä tässä vaiheessa muistuttaa näistä terveysasioista. Jos sinulla on kuumetta tai nuhaa, kannattaa jäädä varmuuden vuoksi kotiin – Virkkalapäivä on kyllä taas ensikin vuonna. Ja jos tulet myymään, sinulla tulisi olla käsidesiä tarjolla ostajaehdokkaille ja mielellään se parin metrin väli seuraavaan myyjään. Ostajille ja kävelijöille pitäisi pyrkiä jättämään riittävästi tilaa ohi kävelemiseen, ja näin tapahtumassa voidaan huomioida koronamääräykset sellaisina kuin ne ovat. Ohjeissa kerrotaan, että fyysinen kontakti osallistujien välillä on pystyttävä välttämään.

Onhan meillä Suomessa jo pidetty rockfestaritkin, jossa järjestäjä vaati kaikilta osallistujilta maskin, ja maskittomat saivat sitten siirtyä festarialueelta pois.

Kalkkirock

Tänä vuonna Virkkalassa vietetään Virkkalapäivää ensin tututtuun tapaan Virkkalantie varrella. Mutta iltapäivällä alkaa sitten Kalkkirock, jossa esiintyy lohjalaisia bändejä, ja jonne on järjestetty kuljetus keskustastakin.

Kun nyt mennään kohti koulujen alkamista, meidän tulee jaksaa noudattaa ohjeita ja pitää huolta itsestämme ja lähimmäisistä. Jossain vaiheessa on vielä tulossa se päivä, kun voimme sanoa, että voitimme koronan.

KO