Nuorten liikunnan ystävien lisäksi Väiskin kisoihin ovat tulossa myös Mölyapinat – keikalle ja urheilemaan, tämä on nähtävä! Lohjan omilla Mölyapinoilla onkin vahva musiikillisurheilullinen tausta, Korttelikisoista ovat hekin radalleen ponnistaneet.

Korttelikisat on suunnattu 2-12-vuotiaille lapsille, kisoissa ei varsinaisesti kilpailla tuloksista, mutta juostaan, hypitään ja heitetään – ja mitataan, onhan se jännää parantaa omaa tulostaan! Väiskin kisoissa Harjulla lajeina ovat kennojuoksut, maalikamerajuoksut, turbokeihäänheitto, korkeushyppy ja kaikkien aikojen ”este, aita, tikapuu, mutkarata”. Korttelikisoja on tänä keväänä kisattu Sammatissa, Moisiolla ja Virkkalassa – vielä on ”lähikenttäkorttelit” sarjasta kisaamatta kisat Lehmijärvellä – siellä nähdään koulun kentällä ke 15.5. klo 18.

Harjun Korttelikisahuipennuksessa, Väiskin kisoissa ei kisata tuloksista, mutta juostaan kenno- ja maalikamerajuoksuja, hypätään korkeutta, heitetään Turbokeihästa ja nurmella on tarjolla kaikkien aikojen ”este, tikapuu, aita, mutka, korttelirata.” Kisoissa on muheva pufetti, jotta urheilujen lomassa on kiva seurata myös Mölyapinakonsertti, joka alkaa 10.45 – ja jos virtaa riittää, voimme
konsertin jälkeen jatkaa kisaamista ja ottaa mittaa apinaosaajista! Kumpi lopulta voittaa: Tarzan vai apina?!!

Korttelikisasarjan huipennus on nyt ensimmäistä kertaa nimetty Väiskin kisoiksi. Nimellä halutaan muistaa ja kunnioittaa legendaarisen lohjalaisen urheilu- ja Harjun kenttämiehen, Väinö Karojärven muistoa ja elämäntyötä. Väiski oli mies, joka oli avittamassa monen onnellisen elämäntarinan alkukaarta hyvään asentoon ja suuntaan – monipuolinen urheilumies, jolla oli aina aikaa lapsille ja nuorille – ja aina elämänmyönteinen pilke silmäkulmassa!

Heinäkuun lopulla Harjun kentällä LUU järjestää Väiskin Sporttivaunuleirin, josta kelpaakin sitten jo kimmahtaa vaikka kisaamaan suureen, vuotuiseen nuorisoyleisurheilutapahtumaamme Lohja Junior Games, jossa kolmen päivän aikana kisataan kaikissa yleisurheilulajeissa ja ikäsarjoissa.

Korttelikisojen päätteeksi aloitamme Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden (LUU) 2024 Kunniakierroskeräyksen kevään Cooperin testeillä – tervetuloa mukaan tukemaan ja kannustamaan LUU:n nuoria urheilijoita – tervetuloa myös osallistumaan: vakavasi oma Cooperkunto vaikka jänisten avulla mittaamaan tai ihan vain kevätrinnoin tuki- ja mielihyvämielessä kävellen kenttää kiertämään – minimilahjoitus 15€.

Kommentoi kirjoitusta