Olet varmasti sattunut katsomaan vähintään yhden television sisustus- tai remonttiohjelmista. Osa niistä on tarkoitettu kaikille, osassa niistä taasen tehdään sisustusratkaisuja tai remontteja, jotka eivät aivan jokaisen kukkarolle sovi, mutta keskustelua ne saavat aikaan.

Jos teillä on kotona tulossa remonttitarpeita, tai olette sisustamassa asuntoanne uudelleen, mistä te etsitte ideoita, inspiraatiota? Ovatko television erilaiset realityshowt ja sarjat tällaisia lähteitä, vai onko sittenkin nykyajan sosiaalisen median erilaiset ryhmät ja kanavat inspiraation lähde?

Remontin aloittaminen

Entä sitten kun olette aloittamassa remonttianne, onko teidän ollut helppo löytää tekijät remontille, ja oletteko päätyneet paikalliseen tekijään vai löytäneet tekijät kauempaa? Monestihan saattaa olla, että mitä erikoisempi remontti, sitä kauempaa saattaa joutua hakemaan osaajaa, mutta monesti tekijä löytyy kyllä paikallisesti.

Me Ykkös-Lohjassa olemme tehneet töitä paikallisuuden nimissä jo yli 30 vuotta ja tulemme jatkamaankin paikallisten yrittäjien tarinoiden kertomista, sekä tarjouksien ja tuotteiden esittelyä niin lehtemme sivuilla kuin nettisivuillamme. Olethan muuten huomannut, että kaikki artikkelit ja lehdet ovat maksutta luettavissa Ykkös-Lohjan kotisivuilla?

Koti kuntoon suunnitelman mukaisesti

Monesti remontti lähtee liikkeelle pienestä tarpeesta, jota remontoidessa löytyy uusia mahdollisia remonttikohteita, ja projekti saattaa kasvaa huomaamatta. Siksi on hyvä suunnitella huolella, mitä aikaa tehdä ja sopia myös remontin sisällöstä mahdollisimman selvästi ja ennen kaikkea kirjallisesti myös remontin tekijän kanssa. Liian usein kuulee remonttiin liittyvistä ongelmista siinä vaiheessa, kun remonttifirma esittelee loppulaskun, ja huomataan, ettei kaikesta remonttiin kuuluvasta oltu oikeasti keskusteltu.

Sisustukseen apua

Samalla tavalla kuin remonteissa on hyvä tukeutua ammattilaisiin, ei ole pahitteeksi myöskään kuunnella ammattilaisten ajatuksia sisustukseen liittyen. Jollei nyt välttämättä aina ihan kaikkea toteuta, mitä suunnittelija sanoo, niin sieltä voi löytää uusia ideoita ja uusia tapoja tehdä sisustukseen muutoksia. Myös erilaiset online keskustelut ja jaetut kuvat saattavat saada aikaan mielenkiintoisia uusia ajatuksia.

Kaikessa kannattaa muistaa tuo suunnittelu ja samalla oma budjetti. Kun tekee päätöksen budjetin koosta, on se itse rahoitettu, tai lainalla rahoitettu, määrittelee se myös hyvin sen, mitä oikeasti voi tehdä ja mitä kannattaa tehdä. Eikä sisustuksen tai remontoinnin yhteydessä kannata olla huomioimatta mahdollisia tarjouksia liittyen niin remonttitarvikkeisiin kuin uusiin sisustuselementteihin.

KO