Nyt lauantaina ajetaan Lohjalla toista kertaa ns. Kuuden kylän kierros-pyöräilytapahtuma.  Hiidenkiertäjien ja Lohjan Liikuntakeskuksen kehittämä koko perheen ja matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jota voi suorittaa oman aikatauluun sopista koko kesän ajan. Lauantaina 17.7. on Aurlahden rantakahvilassa jaossa tapahtuman karttoja, joilla kuka tahansa voi osallistua tähän matalan kynnyksen liikuntatapahtumaan, missä ei ole osanottomaksuja. Kartan avulla voi itse kehitellä omia lyhyempiä tai pidempiä pyöräilylenkkejä.

– Mutta viime vuoden sadekelin tapahtuman suosituslenkki oli Lohjan tori- Ojamolta vanhaa radanpohjaa Virkkalaan ja takaisin. Omaksi suoritukseksi voi valita, vaikka Nummentakaa Perttilään ja takaisin tai Nummen- Paikkarin ja Saukkolan kierroksen. Tärkeintä on siis, että löydetään, kuinka hieno pyöräilykaupunki Lohja on, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä Pekka Luoma Hiidenkiertäjistä.

-Tämän vuoden tapahtuma on messujen oheistapahtuma. Niinpä lauantaina lähdetään Aurlahden kahvilan luota klo 12 Hiidenkiertäjien opastuksella seuraavalle reitille: Aurlahti- baana- Kiviniemenranta- messualueen ohitus- elämyskaivoksen luota Moisionlahden rantapolulle avolouhos ohittaen messualueen ja Kokkokallion kulmille. Siitä kohden voi hypätä opastettuun kierrokseen mukaan klo 12.20 maissa ja siitä matka jatkuu pyöräteitä pitkin ABC:lle ja Kisakallioon. Villa Lippaan pääsee tutustumaan ja Kisakallion ravintolasta retkiläisille tarjotaan jätskit. Paluu Kisakalliosta omaan tahtiin. – Menomatka kestänee noin 45-50 minuuttia, eli tahti on ihan rauhallinen, vakuuttaa pyöräilyporukkaa lauantaina johdatteleva Peki.

– Pyöräilytapahtuman karttoja, jossa on myös muutamia vaihtoehtoisia reittejä esiteltynä, saa kaupungin matkailuinfosta ja messualueen Lohjan kaupungin pisteestä, Kisakalliosta, Karjalohjan, Sammatin, Nummen ja Pusulan sale-myymälöistä, Karnaisten ABC:ltä, Virkkalan Hilman Herkusta ja ST1 huoltoasemalta, Villa Haikarista, Cafe Aurlahdesta, Cafe Laurista ja torin Kaffelasta, Hiidenpirtiltä,Kioski Synnerbergiltä ja Nummen Sillin tallilta sekä Unkan Baarista Karjalohjalla.

Jokainen voi valita itse mieleisensä reitin. Täyden Kuuden kylän kierroksen tarkoittaa Lohja-Virkkala-Karjalohja-Sammatti-Nummi- Pusula ja Perttilän kautta takaisin Lohjalle, joka on reilut 120 kilometriä. Ja esimerkiksi Kisakallion kierros on noin 22 kilometria.

Vas. Kisakallion Harri Hollo ja Hiidenkiertäjistä Pekka Luoma sekä Atte Kavonius lähtivät lauantain tapahtuman erityislenkin testaukseen Aurlahden kahvilan pihalta kohden Kisakalliota ja Asuntomessujen oheiskohdetta Villa Lippaa.