Toimittaja

Kymppi-Katto kellisti koronan yhteisten ideoiden voimalla

asuminen, rakentaminen

Etelä- ja Länsi-Suomessa toimiva kattoasennusfirma Kymppi-Katto ei lannistunut koronan vuoksi, vaan nousi taisteluun lamaantumista vastaan. Yhdessä henkilöstön kanssa ideoitiin uudet työtavat, noudattaen koronarajoituksia ja välttäen tartuntariskejä. Myyntitiimit organisointiin tehokkaammin ja myyntivoimaa lisättiin. Yrittäjä Markku Koistisen tunne, että nyt korona-aikana ihmisillä on paremmin aikaa keskittyä kotiensa kohentamiseen, osoittautui oikeaksi. Mikä oli tulos? Kauppaa tehtiin koronakuukausina 20 % enemmän, kuin vuosi sitten samaan aikaan, vaikka viime vuonnakin oltiin ennätystahdissa.

–Olemme tähän erittäin tyytyväisiä, kiittelee Koistinen kovan työn tehneitä tiimejään ja asiakkaitaan, jotka arvostavat Kymppi-Katon kokonaispalvelua.

Uusi huipputuote valmistui hyvään aikaan

Kymppi-Katto on kehittänyt uniikin tuotteen nimeltä Jalo LUX. ”Teräskaton turvallisuus, huopakaton hiljaisuus”

–Se on perinteisiä lukkosaumapeltikattoja hiljaisempi, jämäkämminryhtinsä pitävä ja kondenssihaitat eliminoiva. Nyt koronan tullessa Jalo LUXia ryhdyttiin markkinoimaan näkyvästi, ja asiakkaiden kiinnostus heräsi myös sitä kohtaan. Sitä on sanottu parhaaksi katoksi, jota terästeollisuutemme valmistaa.

Jalo LUX on Kymppi-Katon patentoima tuote, jota se valmistaa omassa tehtaassaan Naantalissa. Raaka-aineen toimittaa Ruukki.

Uusi kattotuote Jalo LUX.

Palvelua halutaan

Vanhoja kiinteistöjään remontoivat asiakkaat arvostavat kokonaispalvelua. Kymppi-Katto tekee kaiken kuntokartoituksesta suunnitteluun ja asennukseen, sadevesijärjestelmineen ja kattoturvatuotteineen. Tarvittaessa puutteelliset tai ajastaan jääneet kattorakenteet uusitaan. Asiakkaalle on tarjolla myös joustava kattoremontin rahoitus.

Omat asentajat ovat kokeneita ammattilaisia, joilta työ sujuu taitavasti ja ripeästi. Asennustiimien työturvallisuudesta pidetään myös asianmukaisesti huolta. Osaava asennuspalvelu tuo asiakkaalle ”kattovarmuutta” vuosikymmeniksi.

Menestys on tullut kovalla työllä

–Tämän koronakevään olemme työskennelleet hyvällä asenteella. Kasvanut myynti innostaa henkilöstöämme, ja rekrytoimme juuri lisää osaajia meille töihin. Tänä keväänä myyntityö on kuitenkin ollut haasteellista, kun ei ole voitu tavata normaalisti asiakkaita ja koronan varjo vaikeuttaa monin tavoin työtä. Hyvät tuotteemme ja palvelumme ovat kuitenkin onneksi purreet, sanoo Koistinen.

Kymppi-Katto Oy on perheyhtiö, joka on toiminut jo yli 20 vuotta, ensin Varsinais-Suomessa ja sittemmin koko Etelä- ja Länsi-Suomessa. Pääkonttori on Naantalissa. Henkilökuntaa on 92. Liikevaihto oli vuonna 2018 10 meur, vuonna 2019 12 meur ja tänä vuonna odotetaan edelleen nousujohteista kasvua.