Me suomalaiset tykkäämme matkustaa kesällä kotimaassa. Lohjalla ja lähialueellamme on paljon nähtävää ja koettavaa, joten lähimatkailua voi todellakin harrastaa ilman suurempia rahallisia panostuksia.
Viime viikolla julkaisimme tämän kesän Lännen Helmen. Kesälehden, jonka sivuilla kerrottiin jälleen kesätarjonnasta monella eri tavalla, ja varsinkin kesäteatterit saivat jälleen laajan näkyvyyden. Mutta lähialueilla on paljon muutakin, kuin mitä saimme lehden sivuille mahtumaan. Tässäkin lehdessä vielä jatketaan osittain samalla teemalla. Katsotaan vielä muutama mahdollinen vierailukohde aivan tästä läheltä, jos vaikka joku niistä olisi sellainen, mistä et ole vielä kuullut.

Siuntio

Anta Gård – tilapuoti
Anta Gård on vuonna 1541 perustettu upea luomumaatila, jossa toimii ihastuttava tilapuoti. Tilapuodista muun muassa herkulliset lihat, kananmunat ja muut maatilan tuotteet.

Pikkalan kartano
Pikkalan kartanolla on maissin itsepoimintaa elokuusta alkaen Kantatie 51:n ja Pikkalan kartanon päärakennuksen välisellä pellolla (www.maissia.fi)
Lisätietoa Siuntion mielenkiintoisista kohteista löydät:
www.tulesiuntioon.fi

Inkoo

Saaristossa vilisee elämää etenkin kesäaikaan. Lähde merimatkalle Barösundin lautalla ja käy ravintola Scolassa, jossa tarjoillaan maukkaita elämyksiä. Jos sinulla on oma vene, löytyy saaristossamme paljon nähtävää.

Fagervik
Fagervik sijaitsee noin 9 kilometriä länteen Inkoon keskustasta. Hyvin säilyneestä ruukkikylästä löytyy kaunis kartano, jota ympäröi pienet punaiset mökit Brukstärsket-järven rannalla. Fagervikin ruukki aloitti toimintansa vuonna 1646 ja alueella asuu nykyään parisataa ihmistä. Fagervikissä voit muun muassa käydä paikallisessa kahvilassa, joka on auki kesäisin.

Inkoon päivä 2023
Vilinää ja vilskettä on luvassa, kun jokavuotinen Inkoon päivä pärähtää käyntiin launtaina 1.7.2023! Musiikkia, toria ja muuta ohjelmaa

Lisätietoja:
www.iloineninkoo.fi

Vihti

Wine in the Woods
Wine in the Woods on elämyksellinen tapahtuma, jossa viinit ja metsä kohtaavat aivan uudella tavalla. Asiantuntevat oppaamme johdattavat sinut matkalle makujen ja tuoksujen maailmaan keskelle metsää pystytettyyn viinibaarimme.

Lyhyellä kävelymatkalla virittäydymme kokemaan metsän kaikkien aistien kautta. Tämän jälkeen astumme sisään metsän ravintolasaliin, joka elää ympäristönsä kanssa vuodenaikojen ja säätilojen mukaan ja tarjoaa joka kerta erilaisen elämyksen. Siellä eräsommelierimme johdattaa sinut kokemuksiin, jossa viinien ja metsän maut, tuoksut ja tarinat kohtaavat toisensa.

Lisätietoja Vihdin mahdollisuuksista löydät:
www.visitvihti.fi

KO