Pääsiäisen vietto sujui Länsi-Uudellamaalla poliisin näkökulmasta isossa kuvassa pääosin rauhallisesti. Tehtäviä kuitenkin riitti niin hälytystehtävissä, liikenteen valvonnassa kuin tutkinnassa.

Poliisia työllisti muun muassa lähisuhdeväkivalta

Länsi-Uudenmaan poliisi hoiti pääsiäisviikonlopun aikana yhteensä 673 tehtävää. Niin kentän partioita kuin tutkijoita työllisti esimerkiksi lähisuhdeväkivaltaan liittyvät tehtävät. 

Mielenosoitus Hangon Lappohjassa jatkui pääsiäisen yli. Tilanne on pysynyt rauhallisena, ja poliisi on jatkanut mielenosoittajien kanssa käytäviä neuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi. 

Kesäiset olosuhteet näkyivät liikenteessä

Poliisi otti Länsi-Uudellamaalla pääsiäisenä käyttöön moottoripyörät, ja niiden avulla valvottiin pääsiäisliikennettä. Etenkin menoliikenne oli todella rauhallista, eikä ruuhkia syntynyt.

Kesäiset ajo-olosuhteet sen sijaan näkyivät poliisin liikennevalvonnassa. Esimerkiksi Espoossa Turunväylällä poliisi mittasi erään autoilijan nopeudeksi 206 kilometriä tunnissa. Myös Kirkkonummella Porkkalantiellä poliisi mittasi nopeuksia, jotka johtivat rikosepäilyihin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Lauantaina 16.4. Länsi-Uudellamaalla järjestettiin cruising-ajo, johon osallistui poliisin arvion mukaan noin 200 autoa. Myös sen yhteydessä poliisi havaitsi erittäin korkeita ajonopeuksia. 

− Kovia nopeuksia ajoivat sekä täysi-ikäiset että 17-vuotiaat kuljettajat. Esimerkiksi Espoossa Länsiväylällä 17-vuotias kuljettaja ajoi kilpaa toisen autoilijan kanssa. Poliisi on kirjannut tästä kilvanajosta rikosilmoituksen törkeästä liikennevaarallisuuden vaarantamisesta, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Viikonlopun vakavin tapahtuma liikenteen osalta tapahtui Raaseporissa maanantaina 19.4. Siellä 19-vuotias mieskuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ohitustilanteessa. Auto suistui ulos tieltä ojaan ja osui päin puuta. Yksin autossa ollut kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn selvittämistä.

Alaikäistä poikaa puukotettiin vatsaan Inkoossa 14.4.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin hieman ennen kello 22 tapahtuneesta puukotuksesta Inkoon S-marketin lähellä. Poliisi tapasi paikalla useita nuoria, joista yhtä oli lyöty veitsellä vatsaan. Epäillyt tekijät olivat poistuneet paikalta, mutta poliisi otti heidät kiinni saman illan aikana. 

− Teräaseella vatsan alueelle aiheutettu vamma on aina hengenvaarallinen. Tässä tapauksessa asianomistajalla on kuitenkin ollut onnea matkassa, ja hän on jo päässyt pois sairaalasta, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Mats Sjöholm.

Esitutkinnassa on selvitetty, että epäillyt ovat teräaseella uhkailemalla yrittäneet saada asianomistajan laukun. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeän ryöstön yrityksenä. 

Perkkaan tulipalon tutkinta jatkuu

Poliisi jatkoi viikonloppuna myös Espoon Perkkaalla 14.4. syttyneen tulipalon tutkintaa. Poliisi epäilee Perkkaan kappelin paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa tuhotyönä. Kappelin läheisyydessä havaintoja tehneitä henkilöitä tai asiasta muuten jotain tietäviä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan poliisille. Ne voi välittää joko sähköpostilla vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 413 031 (vastaaja).