Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen raskaan liikenteen valvontaryhmä tarkasti 18.2.–24.2. välisenä aikana 63 raskasta ajoneuvoa tai ajoneuvoyhdistelmää. Tarkastuksissa havaittiin paljon puutteita ja sakon tai huomautuksen sai 32 kuljettajaa. Yleisin ongelma oli ajo- ja lepoaikojen noudattaminen. Valvonta kohdistui sekä kotimaisiin että ulkomaalaisiin kohteisiin. Valvontaa suoritettiin Espoossa, Vihdissä, Lohjalla, Raaseporissa ja Hangossa.

–Räikeimmässä tapauksessa noin 35 tunnin ajojakson aikana kuljettaja oli pitänyt vain noin neljän tunnin vuorokausilevon, kertoo komisario Ilkka Kantola.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi valvonnassa tavattiin muutamia ylikuormia ja seuraamukseen johtaneita vaarallisten aineiden kuljetusrikkomuksia. Valvonnan erityisteeman eli kuljettajan näkökenttään liittyvien esteiden tiimoilta tavattiin useita häiritseviä viritelmiä.

–Eräillä kuljettajilla on valitettavasti tarve ripustaa erilaisia ”hilavitkuttimia” tuulilasiin roikkumaan koristeeksi. Ne muodostavat kuitenkin näköesteen ja sellaisen vuoksi saattaa jäädä muu tienkäyttäjä näkemättä. Siksi poliisi joutuu niihin puuttumaan. Jonkin verran tavattiin myös rikkinäisiä tuulilaseja.

Kuljettajat puhallutettiin valvonnan yhteydessä ilahduttavin tuloksin, sillä kukin heistä selvisi testistä puhtain paperein. Valvonnan yhteydessä paljastettiin kuitenkin myös omaisuus- ja huumausainerikoksia sekä tavattiin rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä muun liikenteen joukosta.

–Teemme aina teemavalvonnan yhteydessä havaintoja muustakin liikenteestä ja pysäytämme tilanteen niin salliessa tarkastusta varten muitakin ajoneuvoja, Kantola taustoittaa.