Lohjan kaupunginorkesterin syyskausi alkaa yhteistyöllä LEAD! Akatemian kanssa. Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä kansainvälinen LEAD! Akatemia ja kesäfestivaali toteutetaan Lohjalla ja Fiskarsissa 8.8.–13.8. Viikon mittainen tapahtuma tuo festivaalin vieraiksi kansainvälisen joukon opiskelijoita ja taiteilijoita. Lohjan kaupunginorkesteri on tapahtuman virallinen orkesteripartneri. Lohjalla konsertti kuullaan 11.8. klo 19.00 Laurentius-salissa. Tuolloin kapellimestarina toimivat LEADin taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste sekä nuoret kapellimestariopiskelijat. Konsertin solisti, sopraano Aurora Marthens on Wienin Valtionoopperan oopperastudion jäsen ja ensi kaudella hän siirtyy talon ensemble solistikuntaan.

Elokuussa nautitaan myös Karjalohjan perinteinen kesäkonsertti Karjalohjan kirkossa lauantaina 20.8. klo 15.00. Konsertissa esitetään Tuomas Katajalan tulkinta Schubertin Winterreisesta tenorille ja orkesterille. Lohjan kaupunginorkesteri johtaa silloin Jukka Untamala.

Myös syksyn konserttiliput ovat nyt myynnissä. Lohjan kaupunginorkesterin syksyn ohjelmisto on julkistettu ja se löytyy kaupunginorkesterin verkkosivuilta. Kaikki syksyn konsertit ovat jo myynnissä NetTicketissä ja mm. Lohjan ja Nummelan Prisman infoissa.

Sopraano Aurora Marthens.

Nyt myös sarjakortteja

Uutuutena tälle kaudelle on kaksi sarjakorttia – Orkesterisarja ja Kamarimusiikkisarja. Sarjakortilla säästät 10% yksittäisen konserttilipun hinnasta. Syksyllä 2022 orkesterisarjaan kuuluu neljä konserttia: Aikakapseli 22.9., Cantores Minores 70 vuotta 3.11., Aleksis Kivi- konserttiversio Einojuhani Rautavaaran oopperasta 19.11. sekä Suomalaisen musiikin päivän konsertti 8.12.

Kamarimusiikkisarjaan sisältyy kolme konserttia: Forelli 1.9., Näyttelykuvia 7.10. ja Gran Partita 24.11. Musiikkiopiston oppilaille konsertit kuuluvat osana opetusta. Sarjakortin lunastaneille on luvassa myös teosesittelyjä ja taiteilijatapaamisia.

Lohjan kaupunginorkesteri on kaikkialla. Voit kohdata sen keskellä kaupunkia tai hiljaisella kylätiellä. Se soi pienissä ryhmissä ja suurena sinfoniaorkesterina. Se muotoutuu, taipuu ja joustaa tyylilajista toiseen. Sen koti on Lohjalla ja se kutsuu sinut kylään. Tervetuloa konserttiin!

Lohjan kaupunginorkesteri

Tuomas Katajala.