Lohjan Elävän Musiikin Ystävät, Lemmy ry on jo pidempään ollut huolissaan kesäisen Lohjan keskustan eläväisyydestä ja eritoten musiikin puutteesta kaupungilla. Voisi sanoa, että nyt mitta tuli täyteen ja Lemmy ry. varasi torin lavan käyttöönsä kolmelle lauantaille.

Lähdimme ensisijaisesti sillä ajatuksella, että tarjoamme tällaista Open Stage tapahtumaa nimenomaan nuorille ja uusille bändeille ja artisteille. Olemme varsin tiiviissä yhteydessä Nuori Lohjan kanssa ja sitä kautta saimme infoa, että mm. Harjulan treenitilat ovat olleet 100%:sti buukattu. Samaan aikaan vanhan Master talon tiloihin on kuuleman mukaan asettunut uusia bändejä ja Ikkalassa Tomi Leinon bändikerhossa on ollut innokkaita nuoria musiikin harrastajia. Nämä uutiset mielessä ajattelimme tarjota kesäisiä esiintymismahdollisuuksia bändeille.

Lemmy ry:n puheenjohtaja Ari Pihlström

Open Stage tapahtumien esikuvana voidaan pitää perinteistä Espan lavaa Helsingissä, jossa Helsingin kaupunki antaa puitteet tänäkin kesänä yli n. 250:lle eri tapahtumalle ammattilaisista harrastajiin. Lohjalla Lemmy ry. kustantaa pääosin kaupungin kulttuuriavustuksilla lavatekniikan, äänentoiston ja pystyttää valmiiksi ns. backlinen (rummut ja vahvistimet). Bändien ja artistien pitää vain tuoda itsensä paikalle.

Muutamalle kaverille vinkkasin tapahtumista ja tässä kävikin sitten niin, että melkeinpä kaikki päivät saatiin täyteen, ennen kuin pääsimme aloittamaan somessa esiintyjien hakua. Pidimme edelleen ensisijaisesti nuorille paikkoja auki, mutta kaikille ei valitettavasti päivät sopineet. Nyt päivissä onkin sitten mukavasti sekoitusta nuoria ja jo kokeneempiakin soittajia. Kullekin päivälle pidetään paikkaa 3-4 esiintyjälle.

Lohjan keskustan ainoita valmiita esiintymispaikkoja tällaiselle pienimuotoisille tapahtumille on Lohjan tori. Ajatuksena ei ole järjestää suurempia kansanjuhlia, vaan mukavia iltapäivähetkiä paikallisten ja lähiseudun musiikin harrastajien toimesta. Vihdistä Vikke ry:stä oltiin hyvinkin innokkaita ja ensimmäisenä päivänä saammekin kaksi eri kokoonpanoa vierailemaan naapurikunnasta.

Toivoisimme, että tästä saadaan pysyvä tapahtuma Lohjan kesään. On aivan käsittämätöntä, että keskustassa ei järjestetä juuri mitään säännöllisiä elävän musiikin tapahtumia. Kauniit kesäpäivät menee täysin hukkaan. Kaiken ei tarvitse olla aina niin suurta. Hyvään kesäpäivän viettoon riittää nurmikko, piknik eväät ja musiikki. Torille voi olla vähän vaikea tulla piknikille, mutta muitakin alueita koitetaan koe ponnistaa kesän aikana. Nykyisessä kaupunkisuunnittelussamme ei ole huomioitu tämän tyyppisiä oleilu- ja tapaamistiloja. Toivottavasti jatkossa tähän saadaan parannusta ja ehkä tämän tyyppiset pienet tapahtumat olisivat myös matkailijoiden mieleen? (PS. Torikahvila palvelee tapahtumien aikana.)

Kesän 2024 Open Stage tapahtumat järjestetään 15.6., 6.7. ja 20.7. n. klo. 13.00 – 16.00 Lohjan torilla. Ensimmäisessä tapahtumassa on mukana myös Lohjan Musiikkiopiston Kanneljärven leirin orkesteri klo. 12.00.  Lemmyn osuuden avaa Safetybox klo. 13.00 ja tästä jatkaa vierailijat Vihdistä: Loiste ja Rähinäremmi. Kunkin osuus n. 45 min. Muiden tapahtumien esiintyjät julkaistaan lähipäivinä. Lemmyn Facebook sivuilta löytyy hakulomake jolla edelleen voi hakea mukaan. Peruutuksiakin kun valitettavasti on tullut pari.

Torilavan alkuperäinen ideahan oli, että sen suojissa oli tarkoitus tanssia. Lavan takaosasta löytyy koroke, joka on orkesteria varten. Haastaisinkin vielä kaikki tanssiorkesterit mukaan järjestämään omia toritansseja ja elämää keskustaan.

Muistuttaa Pihlström vielä lopuksi

Musiikin täyteistä kesää toivoo: Lemmy ry hallitus.
(ja rakkaudesta lajiin…)

Kommentoi kirjoitusta