Nykyaikana meillä on entistä enemmän valinnanvaraa. Meillä on myös entistä enemmän vapaa-aikaa, joten nämä kaksi asiaa todellakin kulkevat käsikädessä. Samalla kun vapaa-aikamme on lisääntynyt ovat kaikenlaiset tekniset ratkaisut edistyneet, ja sitä myöten esimerkiksi Virkkalasta ovat kadonneet elokuvateatterit, ja Lohjallakin on enää vain yksi videovuokraamo, joka sekin lienee kohta jo historiaa. Tilalle ovat tulleet lähinnä internet ja viimeisempänä sitten erilaiset suoratoistopalvelut ja -kanavat.

Lisäksi tekniikka on edesauttanut älypuhelimen tulon osaksi arkeamme siten, että meillä ei ole enää soittimia tyyliin Sony Walkman, vaan meillä on se puhelin, joka toimii myös radiona, navigaattorina, videokamerana, elokuvateatterina, televisiona, pelikoneena….. kasinot ovat myös tulleet mobiilisti älypuhelimiin ja tuovat oman tarjontansa arkeen ja pyhille, sillä nyt pelaaminen on mahdollista koska vain ja missä vain.

Viihteen monipuoliset kasvot

Onneksi kaikki ei kuitenkaan ole vain tekniikkaa, vaan Lohjalla on yhä tarjolla viihdettä myös vanhanaikaisesti. Meillä on täällä viihdyttävä ja ahkera Lohjan Teatteri, joka tarjoili nytkin kevätkaudella komediaa lottovoittajasta ja toukokuuhun saakka on tarjolla nuoremmille katsojille Saapasjalkakissan seikkailuja. Teatteri Trala taasen vie katsojat maaliskuussa katsojat Englantiin Pokka pitää- sarjan tapahtumiin lohjalaiseen tyyliin.

Jos kuitenkin mieli tekee katsella niitä liikkuvia kuvia isolta kankaalta ja kunnon äänentoistolla niin Lohjalla elokuvien ystäviä palvelee aivan Lohjan keskustassa Kino Vaakuna. Kino Vaakuna tarjoilee laajan valikoiman elokuvia niin nuorten, lasten kuin aikuisten makuun. Jos sitten asutkin vaikka Nummelassa, niin Nummelastakin löytyy oma elokuvateatterinsa Kino Akseli ja vielä sitten Kirkonkylältäkin löytyy Vihdin Kino, joten onneksi elokuvateatterit pitävä vielä pintansa suoratoiston kovassa paineessa, sillä olisihan se melkoinen menetys, jos tulevat sukupolvet eivät saisi nauttia elokuvateattereiden antamasta tunnelmasta, joka on kuitenkin aivan erilaista kuin elokuvasta nauttiminen kotioloissa.

Viihdettä liikunnan kautta

Jos ei kuitenkaan ole elokuvien tai suoratoiston ystävä, voi viihdettä hakea myös liikunnan kautta. Lohjalla ja lähialueilla on saatavilla hyviä otteluita niin Siuntion käsipallon, Nummelan ja Lohjan jääkiekon ja jalkapallon parista kuin myös Lohjan salibandyn ottelutapahtumista. Jos suinkin mahdollista, etkä ole vielä kertaakaan ollut paikallisessa seuraottelussa – suosittelemme. Samalla pääset tukemaan urheiluseuraa maksamalla kenties pari euroa käsiohjelmasta, pari euroa makkarasta ja mehusta ja pääset kannustamaan paikallisia nuoria. Sitä ei koskaan tiedä, mistä seuraava maailman paras jalkapalloilija löytyy. Lähtihän tänä keväänä juuri naapurista Veikkolasta nuori 16-vuotias jalkapalloilija pelaamaan englantilaisen Chelsea FC:n riveihin ja siitä onkin sitten tie avoinna vaikka kuinka korkealle – onneksi olkoon Jimi Tauriaiselle.

Viihdettä pelaamisen kautta

Jos vielä muutamia vuosia sitten pelaaminen ja varsinkin tietokonepelaaminen oli vain nörttien touhua, kuuluu se nykyään jo kaikille. Kaikkien ikäpolvien on lupa pelata tietokone- ja mobiilipelejä – eli yhteiskuntamme on muuttaneet ajatusmallejaan. Mutta entä sitten kun joku kertoo sinulle ammattinsa olevan tietokonepelien pelaaja? Hyväksyisit varmaan vielä helpommin, että joku koodaa pelejä ja saa siitä palkkansa, mutta että joku saisi palkan siitä, että pelaa ammunta tai strategiapelejä? Näin on kuitenkin käynyt pelikehityksessä, että nettipeleistä on osasta kehittynyt omia kansainvälisiä liigoja, joissa joukkueet pelaavat toisiaan vastaan ja turnauksissa on mukana isot rahat. Näissä turnauksissa ovat mukana myös jo maailman isoimmat brändit kuten Red Bull, Mercedes Benz, Lenovo yms. Eikä se, että tietokonepelejä pelaamalla saa palkkansa, mutta se, että niillä voi rikastua parissa turnauksessa voittaen jopa miljoonilla euroilla! Ja se, että suomalaiset ovat tässä koko maailman kärkeä, on aika uskomatonta.

Lohjalta ei vielä olla ponnistettu eSports genren kärkisijoille, mutta kenties 20-luvulla näemme jo paikallisen tietokonepelaajastaran, joka voittaa jonkin näistä maailman suurimmista eSports turnauksista ja saa hänkin kutsun Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivänvastaanotolle.