Duo jukra julkaisi 5.7 ensimmäisen albuminsa Paljain jaloin ja kokeili yhteisöllisempää laulunkirjoitustapaa. 

Olemme vuonna 2016 perustettu duo. Juhani Konttinen soittaa kitaraa,

Albumin ensimmäinen raita En muista nimeäni julkaistiin viikkoa aiemmin musiikkivideona. En muista nimeäni laulu kirjoitettiin hieman poikkeavalla tavalla. Jukran laulaja-kosketinsoittaja, Jenny Räisänen, kirjoitti omaan Facebook-profiiliinsa julkaisun ”Näinä aikoina on hyvä vahvistaa voima-asioita, arkipäivän pieniä iloja. Kertoisitko oman ilosi? Kirjoittaisin vastauksista biisin.” 

Tällainen tapa tehdä laulu oli raikas ja inspiroiva. Oli mahtavaa saada laulun alkuidea suoraan yleisöltä. Jenny käytti kaikkia saamiaan vastauksia käyttäen omaa taiteellista näkemystään vastausten yhteen nivomisessa. Punaiseksi langaksi muodostui tarina muistisairaasta äidistä, joka elää menneessä ajassa ja sen hyvissä hetkissä. Hän havahtuu kuitenkin hetkeksi omasta maailmastaan, kun tunnistaa tyttärensä äänen. 

Jenny jakoi tietoa laulun edistymisestä ja sai valmiista kappaleesta mm. seuraavaa palautetta: ”Ihan pelkästä sanoituksesta piti itku tirauttaa.” ”Upea ja koskettava idea kokonaisuudessaan.”

Olemme vuonna 2016 perustettu duo. Olemme soittaneet yhdessä erilaisissa projekteissa jo 2000-luvun alkupuolelta saakka, mutta merkittävin musiikillinen yhteistyö tehtiin Projektio-yhtyeessä vuosina 2010-2016. Samoissa yhtyeissä soittaessa olemme oppineet tuntemaan toisemme musiikintekijöinä. Juhani Konttinen soittaa kitaraa, bassoa ja stompboxia ja Jenny Räisänen laulaa ja soittaa koskettimia ja pieniä perkussioita, kuten pilttipurkista valmistettua shakeria. Olemme kotoisin Savosta, Juhani Leppävirran Paukarlahdesta ja Jenny Vieremältä, mutta asumme tällä hetkellä Lohjalla. Olemme aikaisemmin julkaisseet kaksi singleä ja EP:n. Epätosi (EP) julkaistiin kaksi vuotta sitten, kertoo duo itsestään.

Projektio hajosi 2016, mutta Jenny ja Juhani halusivat jatkaa musiikin tekemistä duona. Projektion musiikki oli progressiivista rockia ja duossa taas halusimme mennä musiikillisesti vastakkaiseen suuntaan vähemmän on enemmän -tyyppisesti., kertovat Jenny ja Juhani duon alkuvaiheista.

Musiikkityyli

Musiikkimme on indie folk-poppia. Intohimomme on soittaa omaa musiikkia, mutta esitämme myös lainakappaleita. Tärkeää on, että laulussa on sanottavaa. Haluamme, että laulut maistuvat elämältä ja niissä kuuluu tunteet. Levyn nimi paljain jaloin kuvaa levyn kappaleita ja ehkä meitä itseämmekin. Monissa lauluissa kerrotaan kesästä, jolloin ollaan konkreettisesti paljain jaloin. Syvempi ajatus nimen takana on matkassa itseensä ja asioiden tunteminen vahvasti juurista eli maanpinnasta saakka. Välillä paetaan vuorille, välillä haaveillaan olevansa lintu ja lopulta löydetään lohdullisuutta käen kukkumisesta tai purosta. Musiikkityylimme ponnistaa kansanmusiikista ja folk-perinteestä, mutta paketoi sen hellästi pop-musiikilla.

Jennyn musiikillisia idoleita ovat esimerkiksi Alanis Morrisette, Jarkko Martikainen, Sinéad O’Connor ja Mokoma. Näissä kaikissa on hyvät lyriikat ja vahva tulkinta sekä he ovat persoonallisia esiintyjiä. Juhanin musiikillisia idoleita ja myös eniten kuunnelluita yhtyeitä ovat YUP, Jarkko Martikainen, Jethro Tull, Led Zeppelin ja Guns N’ Roses. Myös minulle lyriikat ovat tärkeitä mutta joskus jossakin elämän vaiheessa joku yhtye vain kolahtaa niin kovaa, että se jää lähtemättömästi mieleen

.

Yhteys

Spotify (Paljain jaloin -albumi): https://open.spotify.com/album/5wS2pJMj3vJMGsRLqmljsR?si=XJW5SH12QdOzCVmUcIROgg

FB: https://www.facebook.com/duojukra/