Lohjan torilla vietetään ensi lauantaina 28.8. klo 10.00–14.00. Lohjalaisen Liikunnan Päivää.

Lohjalaiset liikunnan toimijat esittäytyvät tuolloin. Mukaan tähän Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden alkuun sysäämään pop-up -tapahtumaan on kysytty kaikkia, keitä vain on osattu mukaan pyytää. Tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet: Liikunta ja Hyvinvointikeskus Aplico, LoU Basket, Voimisteluklubi Lohja, Tanssiopisto Vinha, Lohjan Salibandy, Tanssikoulu ToeStar, Apple Tree Ringette, Akroteam Lohja, FC Länsi-Uusimaa ja Lohjan Liikuntakeskus.

Mukaan lähteneet toimijat esittäytyvät omalla toripisteellään ja torilavalla. Toimijoilla on kojuillaan harrastuksenetsijöille haasteita, tarjouksia ja kilpailuja! Nyt voi tutustua paikallisen liikuntatarjonnan ilmeeseen jäätelö tai mansikkarove kädessä ja miksi ei: myös toiveita ja tarpeita saa esiin tuoda. Äänensä saa kuuluville vaikka lavamikrofonista, kun nykäisee Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden ”lavamarsalkkaa” hihasta.

Toripaikkoja voi vuokrata Lohjan Yrittäjiltä päiväpaikkahintaan 12,40€ niin kauan kuin paikkoja riittää. Torilavalle alkavaa syksyn toimintaa pääsee esittelemään ilman toripaikkaakin, ottamalla yhteyttä Länsi-Uudenmaan Urheilijoihin.

Liikunnalliset viidakkoterveiset Lohjalaisen Liikunnan Päivään tuovat Mölyapinat, jotka esiintyvät torilavalla klo 12.30.

Tapahtuman mahdollistajina torikauppiaat, Liikunta ja Hyvinvointikeskus Aplico ja Uudenmaan Osuuspankki – pidetään lapset ja nuoret liikkeessä ja itseasiassa: liikutaan kaiken ikäiset!

–Olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tukemassa Lohjalaisen Liikunnan Päivää. Paikallisena pankkina meille on tärkeää, että voimme tukea alueemme yhteisöä ja seuratoimintaa. Loistavaa Liikunnan Päivää ja upeaa liikuntasyksyä teille kaikille! toivotetaan OP Uusimaasta.

Tanssinkoulun toiminnan esittelyn lisäksi ToeStar tuo tapahtumaan tankotanssiesityksiä. (Kuva: Tanssikoulu ToeStar, Laura Hannus)

Seurat tuovat tapahtumaan lajien esittelyä ja muuta ohjelmaa

Tanssikoulu ToeStar on mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaansa. Tanssikoululla on Puu-Anttilassa neljä tanssisalia ja monipuolinen tuntitarjonta, josta löytyy lajeja kaikille. Syyskausi on alkanut, mutta mukaan mahtuu vielä. Lisäksi tapahtumassa on luvassa ToeStarin Laura Hannuksen ja Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviön tankotanssiesitykset.
Apple Tree Ringette kertoo omalla osastolla syksyn ja talven luistelu- ja ringettekoulusta. Uutuutena tällä kaudella on lasten mahdollisuus kokeilla myös maalivahtina toimimista ihan varusteiden kanssa. Apple Tree Ringetellä on tapahtumassa myös kirpputoripöytä, jonka koko myyntituotto menee seuran toimintaan.

Voimisteluklubi Lohja esittelee harrastustoimintaansa ja aikatauluaan. Lisäksi heidän pisteellään voi voittaa tähtipalkintoja onnenpyörästä.

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico esittelee lavalla syksyn jumppatarjontaa ja teltasta mukaan voi napata niin ilmapallon kuin 40€ arvoisen liikuntaedunkin.

Perinteikäs lohjalainen koripalloseura LoU Basket esittelee torilla toimintaansa ja kutsuu kaikki halukkaat kokeilemaan taitojaan leikkimielisessä heittokisassa. Paikalle tuotavaan koriskoriin osuvat niin pienet kuin isommatkin, ja haastetta voi kasvattaa taitojen mukaan.

Seuran puuhahenkilöt ja juniorit jakavat tapahtumassa tietoa harrastajamääriään kasvattaneen seuran toiminnasta. Kiinnostaisiko perheen eskari-ikäistä esimerkiksi maksuton Eskarikoris? Tai ehkä perheen 1.–3. luokkalaiset innostuisivat lähikoululla järjestettävästä Koriskoulusta? Molemmat toimintamuodot tarjoavat monipuolisia liikuntaelämyksiä kokeneiden valmentajien johdolla ja tutustuttavat samalla lapsia tähän suosittuun pallopeliin. Isommat lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan joukkueiden toimintaan, joukkueita löytyy kaikista ikäluokista.

SMS

Apple Tree Ringette kertoo tapahtumassa luistelu- ja ringettekoulusta. (Kuva: Merja Hedman)