pottenperin regatta 2023 www
pottenperin regatta 2023 Kuva: Hans Koistinen

Purjelautailun historia alkoi 70-luvun lopulla kun amerikkalainen Hoyle Scweitzer keksi tehdä perinteiseen surflautaan nivelellä toimivan purjeen. 

Lohjalaiset laudoille 80-luvulla

Lohjalla myös innostuttiin 80-luvun alussa purjelautailusta ja seurassa oli nelisenkymmentä purjelautailijaa. Näistä vielä muutama kilpailee purjelaudoilla ihan suomen kärjen tuntumassa.

Kilpailupäivänä eli viime lauantaina oli jos jonkinlaista tuulta parista metrisekunnista kymmeneen metriin sekunnissa. Aurlahdella oli kaksi ratalähtöä ja matkakilpailu. Lähtö oli Aurlahdella ja Isollaselkää kierrettin Pottenperin kari, ja maali oli purjehtijoiden rannassa, josta sitten loppumetri juostiin maaliin. Yleisökin sai jännittää tiukkoja taistoja.

Purjelautailu harrastuksena Lohjalla

Purjelautailu sopii harrastuksena kaikenikäisille. Kilpailun nuorin osallistua lahtelainen Lyydia Tervonen on 16-vuotias, ja kilpailun iäkkäin lohjalainen Harri Toikkanen neljä kertaa vanhempi.

Kilpailun osanottajamäärää haittasi Lohjan Rantajamit toimikunnan käsky siirtää kilpailut toiseen ajankohtaan, joka johti tilanteeseen, missä kaksi kilpailua meni nyt päällekkäin eri paikkakunnilla.

Tulokset

Kevyt luokka : Sakari Vainio, Naantalin Pursiseura

Raskas luokka : Juha Blinnikka, Espoon Surftalli

Naiset : Tuija Anttila , Tampereen Purjehtijat

Joukkuekilpailu: Lohjan Purjehtijat (Harri Toikkanen, Antti Lipasti, Eva Lipasti ja Petri Yrjölä)

HT

Lohjan Purjehtijat: https://www.lohjanpurjehtijat.fi/