Pääsiäisen alkaessa järvikaupunkina tunnettu Lohja kutsuu kaikki kulttuurin ystävät ja lapsiperheet nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, joka tarjoaa sekä elämyksiä ja hauskoja hetkiä koko perheelle.

Kiirastorstaina 28.3.2024 klo 19:00 Lohjan hyvin maineikas kaupunginorkesteri ja Lead! Akatemian nuoret taiteilijat järjestävät tunnelmallisen konsertin Karjalohjan kirkossa. Tämä ilmainen konsertti, joka alkaa välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen, johdattaa kuulijat pääsiäisen viettoon musiikin ja taiteen lumoavassa maailmassa.

Teatterin ystävät voivat sukeltaa Satu Rasilan näytelmän ”Ilman sinua” tarjoamaan avioliittojen monimuotoisuuden käsittelyyn Lohjan Teatterissa. Näytelmässä yhdistyvät kipeät ja suorat keskustelut sekä tilannekomiikka, jotka viihdyttävät ja herättävät ajatuksia kaikenikäisissä katsojissa.

Vaihtoehtoisen näytelmäelämyksen tarjoaa Vivamon loma- ja kurssikeskus, jossa koko perhe pääsee nauttimaan pääsiäismusiikinäytelmästä ”Ihmisen poika”, joka tarjoaa syvällisiä kokemuksia ihmismielen maailmaan. Näytelmä esitetään ulkoilmassa usealla eri näyttämöllä, mikä luo unohtumattoman ja elämyksellisen kokemuksen kaikille katsojille.

Pääsiäinen on tietysti myös herkuttelun aikaa ja pääsiäisen aikaan monet Lohjan pienet idylliset kausikahvilat avaavat ensimmäistä kertaa talvikauden jälkeen taas ovensa.  Esimerkiksi Lankin Aitan kauden avajaiset Karjalohjalla ja Vuorikosken Mylly Sammatissa ovat molemmat varmoja  herkuttelun ja perheen yhteisen mielekkään tekemisen varmistavia vierailukohteita. Tarjolla on pääsiäisteemaisia herkkuja ja aktiviteetteja lapsille aidoissa ja tunnelmallisissa puitteissa.

Lohjan torilla järjestetään myös Street Food Siesta -tapahtuma, joka tarjoaa laajan valikoiman herkullista katuruokaa erilaisille ruokavalioille sopien. Tämä on loistava tilaisuus nauttia yhdessä perheen kanssa herkullisista ruoista ja rennosta kaupunki-ilmapiiristä ulkoilmasta nauttien.

Varsin erikoinen kahvilaelämys löytyy maan alta lähes 100 metrin syvyydestä kun PURE POpDOWN -kahvila avaa taas ovensa Tytyri Elämyskaivoksessa. Samalla voi tutustua Teijart-mosaiikkitaidenäyttelyyn, geologiseen näyttelyyn ja kaivoshistorialliseen näyttelyyn sekä lapsiperheille suunnattuun Noita Näppärän kotiluolaan aidossa luolaympäristössä.

Karjalohjan Seurojentalon perinteinen pääsiäistori tarjoaa lapsille mahdollisuuden osallistua hauskaan suklaamunajahtiin ja nauttia herkuista. Samalla vanhemmat voivat löytää mielenkiintoisia tuotteita myyntikojuista ja viettää aikaa yhdessä perheen kanssa.

Pääsiäisen jälkeen Lohjan kaupunginorkesteri järjestää kaksi konserttia, joissa kuullaan barokin ja varhaisklassismin ajan huilumusiikkia sekä runoilija Johanna Suvenmetsän omia runoja. Konsertit ovat avoimia kaikille ja niihin liittyy yhteisvastuukeräys.

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen pääsiäinen taiteen ja perheen parissa Lohjan kauniiseen järvimaisemaan! Tarkemmat tapahtumatiedot ovat luettavissa Visit Lohjan tapahtumakalenterissa: www.tapahtumat.visitlohja.fi

Kommentoi kirjoitusta