Lohjalla nähdään pitkästä aikaa SM-tason koripalloa, kun turnausmuotoisena pelattava 14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarja rantautuu LoU Basketin kotikentälle. LoU Basketin 14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa pelaava joukkue kohtaa kevään ensimmäisessä kotiturnauksessa Oulun YMCAn ja Lahti Basketballin.

Lauantain 19.3. turnauksessa lohjalaistytöt kohtaavat ensin Oulun YMCAn klo 10.00 alkavassa pelissä. Päivän toisessa, klo 16.00 alkavassa pelissä LoU Basket kohtaa Lahti Basketballin. Joukkueen kapteenistoon kuuluva Minttu-Maria Lilja odottaa peleistä tasaväkisiä.

–Peleistä voi tulla tiukkoja. Meidän vahvuuksiamme ovat todella hyvä joukkuehenki, yhtenäinen pelitapa ja se, että jokainen pelaaja haluaa voittaa.

14-vuotiaiden tyttöjen joukkue koostuu kaikkiaan 24:stä vuosina 2008–2010 syntyneestä pelaajasta. Joukkueen valmennustiimissä toimivat päävalmentaja Antti Kallio, seuran valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen sekä valmentajat Dana Melnikova ja Jussi Lilja. Joukkue on harjoitellut yhdessä seitsemän vuoden ajan ja edennyt kovalla työllä SM-sarjaan saakka.

–Joukkue on jo nyt tehnyt hienoa työtä nousemalla SM-sarjaan. Sillä on myös hyvät mahdollisuudet edetä lohkossaan neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta sijoituspeleihin, Iltanen kuvailee.

Minttu-Maria Lilja. (Kuva: Joona Malmberg)

Pelaajapolku toimii

SM-sarjapelit ovat Iltasen mukaan osoitus koripallon kasvaneesta suosiosta ja LoU Basketin uudistuneesta pelifilosofiasta.

–Olemme panostaneet pelaajapolkuun eli siihen, että jokaiselle pelaajalle tarjotaan sopivan haastava treeni- ja peliympäristö. Tämä on auttanut pelaajiamme ottamaan isoja kehitysaskeleita niin yksilöinä kuin joukkueinakin.

Tulevan lauantain SM-sarjaottelut pelataan Järnefeltin liikuntahallilla. Paikalle odotetaan paljon katsojia ja kiihkeää tunnelmaa.

–Olemme hitsautuneet yhtenäiseksi LoU Basket -perheeksi. Pelaajat ja pelaajien läheiset seuraavat laajasti eri joukkueiden pelejä. Tätä tunnelmaa kannattaa tulla aistimaan, sillä luvassa on elämyksiä tarjoava urheilutapahtuma, koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkila lupaa.

Myös Minttu-Maria Lilja toivoo Järnefeltin liikuntahallin katsomon täyttyvän.

–Kyllä minä toivon, että mahdollisimman moni tulee kannustamaan. Se kannattaa, koska me pelataan kuitenkin aika hyvää korista.

Turnaukset pelataan LoU Basketin kotikentällä. (Kuva: Joona Malmberg)