Aivan Lohjan ydinkeskustaan, kauppakeskus Lohen naapuriin tullaan rakentamaan kaksi viisikerroksista, kattohuoneistollista kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 36 huoneistoa. Talot ovat Lammin kuorikivestä tehtyjä ja niiden rakentamisesta vastaa Rakennusliike Firmus Li&Me Oy. Ensimmäinen vastaava Lammin kuorikivestä tehty kerrostalo valmistui Lohjan Kasarminkadulle tänä vuonna – sekin Firmus Li&Men rakentamana. Myöhemmin vastaavanlaisia kerrostaloja on valmistunut myös muualle Suomeen.

Ennakkomarkkinointi alkaa lähiaikoina ja varauksia huoneistoista voi jo tehdä ottamalla yhteyttä OP Koti Uusimaan asuntomyyjiin, kertoo OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky.

Tontille valmistuvista kahdesta taloyhtiöstä aloitetaan ensin Suurlohjankadun puoleisen talon eli Asunto Oy Lohjan Merikukan rakentaminen. Merikukkaan tulee yhteensä 18 asuntoa, isoja kaksioita ja kolmioita, joista nyt tuntuu olevan hyvin kysyntää Lohjan seudulla, sekä yksi kattohuoneisto. Lisäksi taloyhtiöön valmistuu muutama liiketila. Asuntojen valtteina tulevat olemaan paitsi keskeinen sijainti Suurlohjankadun ja Nummentaustantien kulmassa, myös huoneistojen 20–21 neliön suuruiset lasitetut parvekkeet.

Rakennusliike Firmus Li&Me on paikallinen rakentaja ja rakentamisessa painotetaankin myös paikallisten yrittäjien tukemista. Kuorikivitalot eivät ole elementtirakentamista, vaan kivet ladotaan kivi kerrallaan. Rakentamisvaiheessa ei siis tarvitse pelätä villojen kastumista, toteaa Petri Lilja Firmus Li&Mestä.

Ensimmäisen talon rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja valmistuu vuoden 2022 lopulla. Toisen talon rakentaminen aloitetaan 2023 keväällä ja se valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.