Tapahtuman puuhamiehet torilavan edustalla: Pauli Tamminen, Kalle Ryökäs sekä Jorma Kuosmanen.

Lohjan Kesä ry:n yksi tapahtumista koittaa nyt lauantaina, kun Lohjan torilavalla esiintyy peräti yhdeksän Lohjan keskustan alueen kuoroa. Lohjalta löytyy kaikkiaan yli 20 kuoroa, mutta nyt lauantain tapahtumassa on keskitytty Lohjan keskustan alueen kuoroihin.

Kun tilaisuus tuli tällaisen tapahtuman järjestämiseen, otin henkilökohtaisesti yhteyttä keskustan kuoroihin ja vaikka oli kesälomakausi, jokainen kontaktoimistani kuoroista lupasi lähteä tapahtumaan mukaan, kertoo tapahtuman pääkoordinaattori Pauli Tamminen.

Tämä kuorojen yhteinen esiintymis- ja laulupäivä on siis tuleva lauantai ja tapahtuma alkaa klo 10.00 kun Jussi Makkonen ja Nazig Azezian esiintyvät torilavalla. Jussi ja Nazig tulevat lavalle Virkistystoiminnan Ystävät Säätiön ja Jorma Kuosmasen toimesta.

Saimme tietää, että Jussi Makkonen on tulossa sunnuntaina esiintymään Vivamoon, joten meillä oli pienet mahdollisuudet saada hänet kiinnitettyä myös tähän tapahtumaan ja nyt on mahdollista kuulla kansainvälisen tason sello ja pianomusiikkia tapahtuman aluksi, kertoo Jorma Kuosmanen.

Koko tapahtuma on katsojille maksuton. Makkosen ja Azezianin esiintymispalkkiosta huolehtii Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö, joka saa omat tulonsa yksityishenkilöiden lahjoituksista.

Tapahtuman juontaa ja lavalle kuorot kutsuu Pauli Tamminen. Jokainen kuoro saa aikaa noin 15 minuuttia omalle esittelylleen ja 2-3 laululle. Tapahtuman lopuksi kaikki paikalla vielä olevat kuorot esittävät yhteislauluna laulun Kotimaani ompi Suomi ja totta kai yleisö saa osallistua kuorojen kanssa. Kaiken kaikkiaan lavalla esiintyy lähes 200 kuorolaista aamu kymmenen ja klo 12.30 välisenä aikana.

Tapahtuman aikataulu:

10.00 Jussi Makkonen, sello ja Nazig Azerian, piano

10.30 Lapsikuoro Lumona

10.45 Lapsikuoro Lartina

11.00 Nuorisokuoro Larte

11.15 Laurentius-kuoro

11.30 Klassikko-kuoro

11.45 Lohjan Kamarikuoro

12.00 Lohjan Eläkkeensaajien Lola-kuoro

12.15 Lohjan seurakunnan Laurin miehet

12.30 Mieskuoro Lohjan Miehet

Aiempinakin vuosina on ollut tapahtumia, joissa lohjalaiset kuorot ovat esiintyneet torilavalla yhdessä, ja vuonna 2013 Suurlohja laulaa- tapahtumassa oli osallisina 15 eri kuoroa ympäri Lohjan alueelta, silloin esiintyjiä oli lähes 400 ja paikkana Laurentius-Sali.

Lohjan Kesä ry

Lohjalaisten kuorojen tapahtuma kuuluu Lohjan Kesän tapahtumiin. Lohjan Kesä ry on Lohjan kaupungin hallinnoima yhdistys, joka toimii yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa rakentaen kesälle tapahtumia ympäri Lohjaa. Tänä vuonna Lohjan kaupunki käyttää 14-15000 euroa toiminnan ja tapahtumien tukemiseen, mutta yhdistyksen tulevaisuus on vaarassa.

Lohjan kaupungin säästötoimet saattavat nollata yhdistyksen saaman tuen, joten joudumme miettimään kenties jo ensi kesäksi uudenlaista toimintamallia, kertoo Lohjan kaupungin kulttuurituottaja Kalle Ryökäs.

Lohjan Kesä ry toimii Lohjan kaupunkisisältöjen alaisuudessa ja sen toimintaa ohjaa johtokunta, johon valitaan vuosittain eri kulttuurinalojen edustajia Lohjalta. Tämän kesän tapahtumat on kaikki nähtävillä myös netissä, Lohjan Kesän omassa julkaisussa.