Lohjan matkailussa suunnataan entistä enemmän kansainväliseen yhteistyöhän eri markkinoilla ja haetaan sitä kautta kasvua alueen matkailuun. Myös tapahtumilla houkutellaan väkeä Lohjalle eri palveluiden äärelle sekä parantamaan Lohjan imagoa ja tunnettuutta. Eri toimijoiden panostus omaan toimintaansa ja palvelunsa toimivuuteen nähdään erittäin tärkeänä, sillä matkailijat kohtaavat eri toimijoita taksikyydistä ja apteekista lähtien aina varsinaisiin matkailupalveluihin saakka. Koko ketjun hyvä toiminta antaa paikkakunnasta ystävällisen ja houkuttelevan kuvan.

 

Lohjan luontoa ja matkailukohteita tutuksi

Uusia yhteistyökuvioita on viritelty. Yhteistyö aloitetaan Retkipaikan Antti Huttusen kanssa. Hän tekee englanninkieliselle kohdeyleisölle viidestä luontokohteesta tai virallisesta reitistä blogimaiset kuvaukset englanniksi sekä kuvaa ja videokuvaa kohteet. Kuvat ja videot viedään Finland Naturally -sivustolle, jolla on noin 100 000 käyttäjää. Materiaalia hyödynnetään myös muissa kanavissa. Lohja on ollut ennenkin esillä Huttusen kanssa tehtävän yhteistyön myötä, sillä Retkipaikka-kohdekuvaukset on tehty jo aiemmin suomeksi, oltu Retkipaikka-kirjan kannessa sekä mukana Metsien kätkemää tv-sarjassa. Paavolan tammen julkisuuskin syntyi aikoinaan tätä kautta.

Lohja on lähtenyt mukaan Outdoors Activ -porttaaliin. Se on Keski-Euroopassa vuosia käytössä ollut luontoliikunnan portaali, jolla on noin 4 miljoonaa aktiivikäyttäjää Euroopassa. Olemalla mukana portaalissa Lohjan luontokohteet ja reitit saadaan nostettua esille mm. englanniksi ja saksaksi. Kun Lohja on ostanut lisenssin, alueen yrityksetkin voivat syöttää omat tietonsa reittien varrelle maksutta tai hyvin edullisesti.

Matkailussa suunnataan katsetta myös kaukomaille. Tumlare-matkatoimisto, jolla on pääosin japanilaisia asiakkaita, mutta myös kiinalaisia ja monikansallisia ryhmiä, vieraili tutustumassa Tytyrin Elämyskaivokseen 6.6. Kiinalaisten matkatoimisto Mustard Seed Lontoosta kävi mm. Tytyrissä, Lakeside Cafessa ja Cafe Laurissa 9.6.

Caito-hankkeen myötä vierailulle on tulossa japanilaisia toimittajia 30.6.-3.7. Heidän ohjelmassaan on mm. Mustion Linnaan, Fiskarsiin, Karjalohjan Kylpylähotelli Päiväkumpuun, Tytyrin Elämyskaivokseen, Kettukallion Elämystilaan ja Arboretum Magnoliaa tutustumista sekä melontaa Siuntiossa, kalastusta Lohjanjärvellä ja vierailu ja yhteinen ruuanlaitto suomalaisessa kodissa.